С 1,2 млн. обновяват сградата на читалище „Рила – 1898“, музея и библиотеката в Долна баня

Защитеният от екипа на кмета на Долна баня Владимир Джамбазов проект е един от общо 112 одобрени за финансиране
Защитеният от екипа на кмета на Долна баня Владимир Джамбазов проект е един от общо 112 одобрени за финансиране

1 227 865,14 лв. е отпусната сума за ремонт на сградата на читалище „Рила- 1898“, градска библиотека и музея в Долна баня. Проектът на общината беше успешно защитен и включен в списъка с одобрените за финансиране от МРРБ.
Средствата идват по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“. Получилите зелена светли проекти от цялата страна за на обща стойност над 188 млн. лв. Този на Долна баня е един от одобрените общо 112 предложени.
Очакванията са след ремонта на сградите да се постигне енергопотребление минимум клас „В“ и да спестяват поне 30% енергия. Сред допустимите дейности мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъпна среда и изграждане на хибридна фотоволтаична система за производство на електроенергия за собствени нужди и др.
В Долна баня са много доволни и от новината, че вече има одобрен проект за основен ремонт на 86-километровия републикански път II-82. Той включва Костенец – Радуил – Боровец – Самоков – Панчарево – Околовръстен път София и минава и през община Долна баня. Очаква се пътния участък да бъде основно ремонтиран през 2024 година.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here