ОбС Дупница избра аватар на д-р Бонев в болницата? Качиха д-р Стефан Николов на шефския пост, той: Бонев и Жайгарова ме подкрепят

Рентгенологът д-р Стефан Николов, който е начело на медицинския център в общинската болница в Дупница, е новият временен управител на лечебното заведение. Съветниците гласуваха кандидатурата му, а предложението мина с 28 гласа „за“. Номинацията била издигната вчера на заседание на завеждащите отделения в „МБАЛ Св. Иван Рилски“. Те са изковали официална декларация. Също така и предложението мястото му в медицинския център са заеме бившият дългогодишен  управител на болницата д-р Любомир Таушански.

„Аз съм кореняк дупничанин. Познавам колектива на болницата, те ми гласуваха доверие. Имам и пълната подкрепа на д-р Крум Бонев и на Мария Жайгарова, която беше прокурист.“, каза д-р Стефан Николов. Така на дневен ред изплува въпросът дали той не застава начело в ролята на аватар? Ще полага подписите, а реално управлението остава в ръцете на д-р Крум Бонев? Както е известно, самият Бонев беше избран за временен шеф в края на януари. Той обаче побягна от шефския стол като опарен, щом разбра, че за да се настани, ще трябва да прехвърли собствеността на частния си медицински център, който върти от години.

Крум Бонев
Д-р Бонев отказа шефския пост в болницата, без да съобщи на кмета за решението си.

„Разчитам на подкрепата на д-р Бонев, той има управленски опит.“ , декларира своята привързаност и доверие към шефа си след сесията д-р Стефан Николов. Пред камерата на „4Власт“ той подчерта още, че ще разчита и на бившия прокурист Мария Жайгарова. Запитан дали тя ще бъде назначена на някаква длъжност, за да продължи да помагат, новият управител заяви, че не знае. Коментира още, че първата му задача ще бъде да подпише нужните документи, за да може екипът на лечебното заведение да получи заплатите си.Съветникът от ГЕРБ Емил Гущеров обаче внесе смут, като обяви, че местния парламент отново ще трябва да ревизира избора си.  „И това решение ще се преразглежда. Има административни пропуски, но нас никой не ни търси, за да ни пита.“, гневи се Гущеров. За поредна сесия той размени остри реплики с кмета Първан Дангов и председателя на Общинския съвет. Гущеров обвини двамата, че са закъснели с избора на временен управител на лечебното заведение, защото това е трябвало да се случи още през декември. И кметът, и председателят на ОбС Дупница обаче декларираха, че след проведени разговори с д-р Крум Бонев той ги е уверявал, че ще поема поста.

Костадинов коментира, че забавянето в избора на временен управител не е навредило на лечебното заведение. Изрази надежда на предстоящия през април конкурс за титуляр да има повече от един кандидат или поне един. Обяви още, че позицията не е атрактивна, защото чистата заплата е около 2500 лв., пари, недостатъчни да привлекат вниманието да лекар.

„В болницата се осъществяват ремонти за изключително високи суми, въртят се милиони и главен изпълнител на обществените поръчки е „поставено лице“ от листата на ОбС шефа Костадин Костадинов, лицето е ром от кв. Каваклия. Двамата вече демонстрират висок стандарт на живот от последния мандат. От както Жайгарова предостави поръчките на партията на Костадинов, той замени критиките срещу Жайгарова с неуморни хвалби.“ – пишат ни лекари от болницата.

сигнал за конфликт на интереси
Точат гилотина за ОбС шефа в Дупница Костадин Костадинов, съветници гласят сигнал за конфликт на интереси

 

 

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


6 COMMENTS

  1. Като ги гледам повечето си гледат в телефоните на феисбука.Дреме ви за община Дупница общински съветници .

  2. Стив Николов пияницата имал подкрепата на Крум Бонев?! Нали тебе лично избират бе, куха лейко плешива????

  3. Важното е аз как се набута от любовница на Бонев през СДС минах един-двама и така скоро ще си кажа докъде стигнах..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here