Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” ЕООД организират съвместна благотворителна кампания

благотворителна кампания

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” ЕООД организират съвместна благотворителна кампания за набиране на средства за закупуване на мамографски апарат, под надслов “Ранното диагностициране спасява животи

В предаването “България в 60 минути” може да се запознаете със състоянието на използваната към момента апаратура и каква сума е необходима, за да бъде подменена същата с нова. По темата д-р Радка Божикова и д-р Емил Тончев разговаряха с репортера на БНТ Аксения Ангелова.

Община Разлог изказва своята благодарност към Ротари клуб Банско-Разлог, които по повод своя 20-ти рожден ден организираха благотворителен бал, обединени от каузата за закупуване на Мамографски апарат в посока превенция, ранна и иновативна диагностика и създаване на условия за адекватно качество на живот на засегнатите от онкологични заболявания пациенти!
Според националната статистика 68% от лекуваните пациенти с рак на гърдата в България са били диагностицирани в стадии II и стадии III и едва 12% в стадий 0-I. Тези данни за пореден път показват липсата на адекватна превенция и работещи скринингови програми в страната.
Обединени от идеята всички статистически данни да бъдат променени в полза на здравето и пълноценния живот, Община Разлог и “МБАЛ Разлог” ЕООД отправят апел към всички добродетели да подпомагат финансово каузата, чрез дарение по:

Дарителска сметка с титуляр МБАЛ-РАЗЛОГ ЕООД:

IBAN BG34UNCR70001525568898

BIC UNCRBGSF

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

Основание: ДАРЕНИЕ ЗА МАМОГРАФСКИ АПАРАТ
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here