ОбС повери общинската болница в Дупница на Крум Бонев, щял да управлява с помощ от Жайгарова

Очаквано, Общински съвет Дупница избра д-р Крум Бонев за управител на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ до провеждането на конкурс за избор на титуляр.

Кметският наместник на Крайни дол Борислав Тасков и д-р Крум Бонев

Пред съветниците в залата д-р Бонев, който и в момента отговаря за медицинските дейности в лечебното заведение, обяви, че ще продължи линията, зададена от досегашния прокурист Мария Жайгарова. Тя пък дала обещание да помага и оказва съдействие в бъдеще. В Дупница усилено се коментира, че и до сега именно д-р Бонев е бил фактическият шеф на лечебното заведение. Както е известно, Жайгарова съвместяваше длъжността прокурист с работата си в софийската болница „Света Анна“.

Първан Дангов и Костадин Костадинов

Никой залата не зачекна темата, че новият стар началник на общинската болница в Дупница върти частен медицински център и как това кореспондира с поста му и преди, и сега.
А иначе съветниците се изказаха ласкаво за вече бившия прокурист, която е на този пост от 2018 г. Повдигна се даже дебата тя да продължи да изпълнява тази функция. Предложението направи Йонко Гергов от ПП “Зелените”. Няколко съветници припомниха, че на няколко пъти през годините прокуристката е заявявала, че иска да бъде освободена от поста, но после е оставала.

Йонко Гергов, с шала, до него Илиян Миланов

Кметът Първан Дангов коментира, че в личен разговор с нея тя е заявила желанието си договорът й да не бъде удължен.
В крайна сметка Гергов оттегли предложението си, макар да изрази опасения, че може да няма кандидати на предстоящия конкурс, както се е случвало вече на няколко пъти. Той постави въпроса, ако болницата се окаже в тази ситуация, дали д-р Бонев ще остане на поста? Той беше издигнат за временен управител с мандат до 6 месеца.

Слав Мантарков от ГЕРБ е единственият медик в комисията по избор на нов управител.

Съветниците подредиха и комисията по избор на новия управител. За председател беше определен председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов. Емил Гущеров предложи за позицията Йонко Гергов, но той си направи отвод. Самата комисия ще бъде в състав Слав Мантарков от ГЕРБ, Станислав Павлов от БСП, Йонко Гергов от “Зелените” и Костадин Костадинов КОД-ВМРО.

Ивайло Петров и Станислав Павлов от БСП.

А на финала на дебата по точката кметът си припомни куриоз от предишен конкурс. “Бях част от комисията по избор на управител за болницата преди доста години. Оказа се, че за да се спази наредбата, аз трябва да сложа подпис на протокола в качеството си на медицинското лице. Така ветеринарен лекар подписа за избора на хуманен лекар.“
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here