Наплив! 12 фирми напират да дълбаят наносите по р. Джубрена в Червен брег и Крайници за 1,5 млн.

samokov reka
снимката е илюстративна

12 фирми от близо и далеч са проявили интерес към аварийното почистване на река Джубрена, в участъците в селата Червен брег и Крайници. Заложеният от община Дупница таван на разходите е
1 562 602 лв. без ДДС, а отчетеният брой оферти е 24- по 2 от всяка фирма за двата участъка за чистене. За момента обаче са осигурени само 50% от необходимата сума за почистване коритото на реката в рамките на село Крайници. Обществената поръчка е разделена на две. Обособена позиция 1 е за Крайници, №2 за Червен Брег.
Готови да дълбаят наносите по реката са дупнишките „Меридиан“ на Райна Георгиева, „Меганивест- холд“ на Цветан Цветанов, също кюстендилската “Булплан инвест” на Николай Йосифов. Оферта са подали благоевградските „Растер юг“ на Антон Муртов и „Благоустройсвени строежи“ на Константин Обецанов. Също Ерик Камберов от Гоце Делчев с “Юлита 7“, самоковската „Ембилд“ на Елеонора Младенова, “Хидрострой от Перник, „Евросистем“ от Кричим с управител Адем Юсеинов. Останалите са софийските „Надежда Ви Строй“, „Каро трейдинг“ и обединените в ДЗЗД „Река Джубрена 2024“. Предстои да се обявят финансовите параметри на подадените оферти.
1060 м от коритото на реката са заложени за почистване в рамките на село Крайници. Предвиденият ресурс за това е до 709 242 лв. без ДДС.
В рамките на село Червен брег ще се работи в обхват от 1700 м по реката. На място е установено влошено общо функционално състояние на коритото на реката. Отчита се, че речното дъно е затлачено с наноси с дебелина от 0,70 м до 2,10 м. Нужният ресурс за почистването е до 853 360 лв. без ДДС.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here