Сбогуваме се с до 150 лв, ако псуваме в Хаджидимово

Псуването в Хаджижимово може да ви донесе глоба до 150 лв,
Сбогуваме се с до 150 лв, ако псуваме в Хаджидимово

Сбогуваме се с до 150 лв, ако псуваме в Хаджидимово.

От 100 до 150 лева рискуват да изгубят скандалджиите в Хаджидимово. Толкова е глобата за хора, които употребяват неприлични изрази, държат се оскърбително към околните или псуват органите на властта.

Много общини в страната са твърде изчерпателни в правилниците, за да обхванат и по-нетипичните нарушения, установи проверка на „Телеграф“. Люпенето на слънчоглед по улици, площади, градинки, обществени заведения и превозни средства, както и на всякакви други дребни отпадъци е забранено и в Ихтиман. Описани са семки, плодове, угарки, билети, кибритени кутийки и др. Каруците в общината пък трябва задължително да са като такситата – в яркожълт цвят.

От 50 до 500 лева – с толкова олекваш, ако си миеш, гресираш или ремонтираш колата на улицата в Благоевград. Това, логично, не може да се случва и по паркове, площади, зелени площи и улични платна. Ако насадиш чушки и домати или пасеш кон в междублоковото пространство, може да отнесеш глоба от 50 до 300 лева. Без чукане, рязане и пилене от 14 до 16 ч. и от 23 до 7 ч. в месеците от май до септември. От октомври до април тишината настъпва в 22 ч. Забранени са и свирките в закрити помещения. Тази норма касае спортни и масови прояви по стадиони, зали и обществени места.

Булка с духова музика в Сандански се взима само с издадено разрешение от общината. Сватбарите могат да надуват клаксоните колкото си искат, но ако това се случи между 14 и 16 и 22 и 9 ч, ще ги глобят от 20 до 200 лева. Музиката в ресторанта спира в 22 ч. В нощните барове и дискотеките може и до по-късно.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here