Ахмед Вранчев е новият- старлидер на ДПС в Гърмен

Ахмед Вранчев е новият- старлидер на ДПС в Гърмен

Ахмед Вранчев е новият- старлидер на ДПС в Гърмен. Той беше единодушно преизбран на ХI отчетно-изборна конференция на ДПС в община Гърмен. Около 100 души бяха делегатите. „Основната ни цел е отлично представяне на предстоящите избори за Европейски парламент.“ – каза Вранчев.

Има всички  шансове това управление да изкара цял мандат. Нека да мине ротацията и след това ще видим, за момента всичко е стабилно. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в Народното събрание доката в страната се провеждат вътрешни избори.

Той беше категоричен, че ДПС няма да участва в изпълнителната власт, независимо от участието си в евроатлантическото мнозинство.

Ние ясно сме казали, че в  изпълнителната власт няма да участваме. Да съм ясен за последен път, за да няма коментари. Ние не искаме да участваме – нито на ниво министри, нито зам.- министри, коментира Пеевски.

Дали ще има друг вицепремиер или не, това ги питайте ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Нека да започнат разговорите между Денков и Габриел, да видим какво ще кажат и след това ще го разглеждаме. Ние  в това правителство няма да участваме – да съм ясен. Молбата ми е, да няма вече коментари по медиите дали ДПС ще влиза или не в управлението, категоричен бе председателят на ПГ на ДПС.

Когато започнем да разговаряме за регулаторите, ще ви уведомим, всичко ще е прозрачно и ясно и няма да има квоти, обясни Пеевски.

Ще подкрепим и двете кандидатури за конституционни съдии, за които са се разбрали колегите, каза той и потвърди, че е участвал в лидерската среща.

Акцентът на лидерската среща днес беше предварителен разговор по програмата на Народното събрание. Искаме да имаме ясна програма, какво ще работи парламента, защото парламентът трябва да работи със същия темп, с който работещи предишния сезон, от който сме много доволни, от всички неща, които направихме, каза Делян Пеевски.

Писмото на Почетния председател е много ясно, чухте ме какво и аз казах дни по-рано по темата. Това е насочено към всички наши структури, да ни разберат ясно. Ще има ново начало в ДПС. Ние се връщаме при хората, защото смятаме, че на определени места връзката е загубена, напомни председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Днес имахме и заседание на  парламентарната група,  започваме интензивни срещи с всичките си структури и с хората по места, за да се върнем там, откъдето е тръгнало ДПС, обясни той.

За критиките към министъра на отбраната Тодор Тагарев председателят на ПГ на ДПС коментира: Беше ясно каква  е критиката ми към г-н Тагарев. Аз в моето обръщение не съм искал неговата оставка. Следващия ден той ми се обади и аз му обясних ясно, че държа той да се извини на парламента, за това, което направиха. Не е сериозно една експертка, една невинна жена  да понесе тази отговорност, над нея има още няколко лица, които са го одобрили, дори самият министър сподели и се извини, че  е минало и през него. Това е грешка и  затова очаквам той да си поднесе извиненията на парламента. Повече да не търсим сензации, призова Делян Пеевски.

––––––––––––––––––––––––––––––––

Ахмед Вранчев е новият- старлидер на ДПС в Гърмен. Той беше единодушно преизбран на ХI отчетно-изборна конференция на ДПС в община Гърмен. Около 100 души бяха делегатите. „Основната ни цел е отлично представяне на предстоящите избори за Европейски парламент.“ – каза Вранчев.

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here