Афера! Тони Дачев, ПП: Кметът на Кресна Николай Георгиев продаде общински имот за 100 бона, сега му търсят 800 хил. лв. чрез посредник

Николай Георгиев

Окръжните прокурори в Благоевград са улисани в битка за шефския пост, загърбили са делата на местните феодали, са коментарите в Кресна!

„В категория фантастичен мошенник, за годишните награди, номинирам нашия градоначалник, който преди 1 година продаде 100 дка общинска земя за 100 000 хил. лева на подставено лице, сега е обявена за 800 000 хил.лева. Имота граничи с подстанцията и на него могат да се изградат 8 мегавата. Нашият е много запознат с материята.“

Това съобщи лидеръ на ПП „Продължаваме промяната“ в Кресна адвокат Тони Дачев, които беше и остава единственият сериозен опонент на кчмета. Оказа се, че кметът Николай Георгиев е продал имота, а сега същият имот се продава през частна фирма. това е практика на серия кметове на малки общини, които са превърнати в тяхна бащиния, имотните сделки реално са ги превърнали в най- богатите хора по места, които спокойно си пазаруват избиратели, коментират жители на Кресна във социалните мрежи.

Опитите ни да се свържем с кмета удариха на камък, секретарката му обяви, че ще запознае градоначалникът с въпросите ни към него за аферата с общински имот ище ни върне отговор до края на работния ден, но това не се случи.

„Мълчанието на нашия градоначалник е оглушително,относно продажбата на 100дка земя на себе си! Иначе за лагера включи и пиара си да се пъчи колко е велик! Момче мошенник си, първо предаде Кресна с магистралата, за което ще останеш в историята като предател, след това ще докажа, че си и грабител!“ – коментира Дачев и повдига завесата на нова корупционна схема:

„Време е да извадиш, цените на основните продукти, с които зареждате детските градини и социалния патронаж! Кмете, в час си с материята, защото до преди да станеш кмет, ЕТ „НИКОЛАЙ ГЕОРГИЕВ“ доставяше по договор на общината, сега пак нагласяш търга за твоя близка! След като Кресна е „справедлива“ както проповядваш, ако имаш топки ще го направиш! Ама май нямаш!

Ще има сесия на общинския съвет, там влезнаха хора, които смятат, че този орган на местното самоуправление служи като социален патронаж за тях. Средствата за техните заплати са от вашите данъци в размер на около 140 000 хил. лв годишно, последните 8г. той основно функционира като апендикс на кмета.“

Част от фирмите, които са свързани с кмета на Кресна и негови близки са:

ИНТЕРНАЦИОНАЛ
ИНТЕРНАЦИОНАЛ 2008

НИКИ-72 – НИКОЛАЙ ГЕОРГИЕВ ЕТ

На вниманието на новия шеф на прокуратурата в Благоевград нека бъде община Кресна

В Окръжна прокуратура – Благоевград има проблеми, и прокурорите са абдикирали от задължението да се погрижат за проблемите по общините, където имотната мафия бележи връх. Дано новият шеф на прокуратурата се заеме с Кресна – пишат ни хората от Кресна и разкриват как системата е блокирана:

Още двама кандидати са подали документи за участие в конкурса за административен ръководител на Окръжна прокуратура – Благоевград. Това са Станислава Арабаджиева, прокурор в същата прокуратура, и полк. Антон Мицов, прокурор във Военно-окръжна прокуратура – София, който е родом от Симитли. Те са подали документи в последния ден преди изтичане на едномесечния срок. Станислава Арабаджиева е от Благоевград, завършила е  „Право“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“, след което е била 4 г. асистент по наказателно право в ПИФ на университета. През 2005 г. става прокурор в РП – Благоевград, където работи 7 г., след което от 2012 г. досега е в ОП –  Благоевград.

Антон Мицов е от Симитли, първо е завършил ВНВУ „Васил Левски“ във Велико Търново със специалност „Военен инженер“, а след това и „Право“ в ЮЗУ. Работил е 13 г. във Военна полиция и като разследващ полицай в служба „Сигурност” – ВП и ВКР в Министерство на отбраната. От юни 2005 г. до януари 2021 г. е военен следовател във Военно-окръжна прокуратура – София. След това година и половина е в Специализираната прокуратура, а след нейното закриване през юли 2022 г. е преназначен в Софийска градска прокуратура. От април  2023 г. отново е на работа във Военно-окръжна прокуратура – София.

В крайна сметка в битката за шефското място влизат общо четирима прокурори. Първа документи подаде Милена Милева, която работи от 2015 г. в Окръжна прокуратура – Благоевград, но има над 20 г. юридически стаж, част от който като разследващ полицай в ГДНП и ГДБОП в София.

 В конкурса се включи и Евгения Стоянова, която в момента изпълнява функциите на ръководител на държавното обвинение в Пиринско. Тя е с най-голям професионален опит и нейният 28-годишен юридически стаж е изцяло в прокуратурата в Благоевград. След като завършва право в юридическия факултет на СУ „Климент Охридски” една година е съдебен кандидат и през март 1996 г. започва началото на прокурорската й кариера. 9 месеца е мл. прокурор в Районна прокуратура – Благоевград, след което 2 г. е прокурор, а след още 2 г. става зам. прокурор. Отново след 2 г. се премества в Окръжна прокуратура – Благоевград и от 2001 г. досега работи там. От 2015 г. е зам. окръжен прокурор, а от 1 август 2023 г. и.ф. окръжен прокурор. С ранг на прокурор от ВКП/ВАП от 2011 г. Преди 4 месеца ПК на ВСС, след като приключи втория управленски мандат на окръжния прокурор  Христо Георгиев, я назначи временно на поста до избора на титуляр.

Междувременно преди 2  месеца се проведе конкурс за окръжен прокурор, но беше неуспешен. Тогава се яви само един кандидат – Марио Томов от Софийска градска прокуратура, който иначе е от Благоевград. Той стана прокурор в СГП през 2016 г., като преди това беше 11 г. разследващ полицай в ОД на МВР – Благоевград. След изслушването на 4 октомври пред ПК на ВСС той получи 1 глас „за“ и 5 гласа „против“. Подкрепата дойде от Стефан Петров, който заяви, че гласува за него единствено заради смелостта му да участва в процедурата.

„Фактът, че няма кандидати от Окръжна прокуратура – Благоевград, за мен означава, че там има проблем. Не може от една такава голяма прокуратура, която включва митници, граници с държави от ЕС и кандидати за ЕС, да няма кандидати. Това не говори добре за самата Окръжна прокуратура – Благоевград”, заяви тогава Стефан Петров от ПК на ВСС, който даде своя глас за единствения участник в конкурса през октомври.

Сега на „арената” излизат четирима кандидати и интригата кой от тях ще поеме ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се завръща.

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here