Home Свободно Време Uncategorized Иван Гешев в Дупница: Главна прокуратура ще посреща новата 2024 г. на...

Иван Гешев в Дупница: Главна прокуратура ще посреща новата 2024 г. на вилата на регентите в Боровец, а можех да я продам!

Росен Тимчев, Иван Гешев и експерти от блока.

Главна прокуратура начело с Борислав Сарафов ще посреща новата година на вила на регентите – имотът на прокуратурата в Боровец, а можех да я продам. Това съобщи бившият главен прокурор Иван Гешев на среща със симпатизанти в Дупница в отговор на 4ВЛАСТ- Информационна агенция, справедлив ли е ремонта за 700 000 лв. на вилата и как се финансира неговата Платформа „Граждански Блок“. Припомняме, че Сърафов твърди, че е била използвана от вече бившия главен прокурор Иван Гешев като частна резиденция и то безплатно, като е била оборудвана и с хидромасажна вана.

„Нали знаете какво се случи с вили като тази на Боровец, повечето са продадени, е, по мое време базите се съхраняваха и поддържаха в отлично състояние, не сме ги продавали, аз нямам вила в Гърция, нито на Боровец, не съм крал и злоупотребявал. „Граждански блок“ не се финансира от никого, не сме партия, не е фирма, то е структура от приятели и привърженици по градове и села, събираме не пари, а телефонни номера, вдигаме телефоните се разбираме как и с какво можем да сме си полезни и действаме. Не работя като адвокат, всеки ден ходя от град на град, от село на село и изграждам структурите, вярвам в това, което правя, възраждането е започнало с петима души.“ – разкри Гешев и с чувство за хумор изказа някой култови реплики от речника на неговата баба по повод възпитанието на децата с голямо удоволствие: „Боят е забранен, но не е отменен!“ и не е вярно, че децата ни са най- тъпите, най- неграмотните, това е част от машината за психическо мачкане, няма безгрешни хора, но целта в случая е нико самочувствие и ромите в гета, за да може да бъдат лесно манипулирани. Хайде, ракиено време стана, да се разтуряме!“ – сопна се Гешев и дамите в залата нададоха вой да говори и още и още. Гешев уточни, че не пие ракия или, ако пие, то е много рядко и то вино: „Само, ако ме хване много страх, ако някой успее да ме уплаши!“ – добави духовито Гешев през много смях. На наш въпрос, къде ще посреща самият той новата 2024 г., Гешев чистосърдечно призна: „Не зная!“ – отговорът му предизвика лавина от предложения, като първото дойде от областния координатор на „Граждански блок“ за Кюстендилска област Росен Тимчев: „Само при мен, на Сапарева баня!“ Срещата протече в приятелки дух, изпълнен с много сърдечност, Гешев разкри в част от „подробностите от пейзажа“, че неговият брат е охранител в президенството. В залата беше и бившият общински съветник и синдикален лидер Иван Танев, председателят на дружеството на инвалидите Нина Спасова в Дупница и войводата Манол Манолов, брат на прокурор Мария Кожухарова в РП- Дупница, фризьорката Кирка Златарска, финансистът Дани Ильова и др., бившият лидер на ГЕРБ- Бобошево и общински съветник Гергана Виделова, общо над 30-40 души. Със старта на приветствието на Иван Гешев беше включена и мощна бормашина от съседна зала в хотела на Дупница в центъра на града, което беше веднага идентифицирано като опит за саботаж, но скандалът беше предотвратен и обезвреден напълно. Гешев нахъса хората да се обединяват, да не се страхуват и да упражняват натиск над управниците да си вършат работата и да им служат: „Ако стоите всеки ден, в продължание на една седмица и питате, какво свърши, до къде стигна и ползвате медиите за гластност, няма от какво да се страхувате! Време е да поставим интересите на хората на първо място и да се захванем с отдавна отлаганата реформа в здравеопазването. Реформа, която е изградена върху една ключова дума – превенция.

Партийците няма да я извършат, защото имат друг дневен ред.

Затова ще я направим ние – гражданите. Но преди това трябва да премахнем монопола на партиите и партиините лидери, които управяват партията като еднолично дружество.“ Вижте видеозаписът от срещата, на която Гешев разви визията за бъдещето и грамотността без да чете от лист хартия:

Това беше втората спирка от поредицата срещи с граждани в цялата страна. С колегите Лиляна Друмева („Съюз на репресираните от комунизма – памет“), Борислав Райчев („Сила“) и Румен Ангелов (Гражданско движение „Промяна за Дупница“) представихме идеите на Платформа „Граждански Блок“
На срещата хората споделиха, че са разочаровани от партиите, защото те не защитават техните интереси, а само тези на своите лидери.
„Харесаха начина, по който работи Гражданският блок, защото ние не очакваме от тях да ни подкрепят сляпо. Напротив, поканихме ги да застанат рамо до рамо с нас и да защитят идеите си, а те се отзоваха.
След срещата мога да кажа само едно – на прав път сме и ще успеем!“- обобщи доскорошноят главен прокурор.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


3 COMMENTS

  1. Гешев явно по добре от вас знае кой е спорно име и кой не е, добре че се намери един/една анонимен/анимонимна да дава акъл на бивш главен прокурор за хората му! Иван Гешев знае всичко за всеки от позицията на която е бил, бъдете спокойни.

  2. Как ще знае?! Това да не е компютърна памет и във всяко село на България да вади кой какъв е?! Гешев беше бухалката на мафията и със сигурност е правил лоши неща и ще продължи да прави лоши неща. Правят партии само за крадене и власт. Нали се беше заел лично с изчезването на Янек? И какво стана – мижи да те лажем!

  3. Това е истина,и не бива да Ви притеснява,като и не бива да триете коментари,тъй като в тях няма обиди,призиви за насилие и други недопустими за коментар неща….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here