Сапаревобанка №33 в Генералното класиране от Световната купа по биатлон след трети поред отличен старт

Валентина Димитрова

След стрелба без грешка сапаревобанката Валентина Димитрова финишира на 24-ата позиция в днешния спринт на 7.5км. в Хохфилцен (Австрия). С новите спечелени точки Димитрова вече се намира на 33-то място в Генералното класиране от Световната купа по биатлон с актив от 44 точки и е на 8-мо място в класирането на атлетите до 25 години.
Това става, след като днес тя записа трето поредно класиране в топ 30, подобрявайки постиженията си от миналата седмица, когато беше на 29-то и 26-то място.
Малко не достигна на Лора Христова да се класира на утрешното преследване. Биатлонистката от Троян завъртя две наказателни обиколки и завърши на 65-то място. Даниела Кадева остана 88-ма с три грешка в стрелбата.
Победителка в надпреварата стана Ингрид Тандреволд от Норвегия. Почетната стълбичка допълниха Елвира Йоберг от Швеция и Жустин Бреза-Буше от Франция.
По-рано през деня се проведе и мъжкия спринта на 10км. Антон Синапов сбърка два пъти и зае 54-то място, а Владимир Илиев е 57-ми с три наказателни обиколки, а банскалията Благой Тодев завърши 97-ми с пет пропуска на рубежа.
Тарей Бьо от Норвегия се наложи в спринтовата дисциплина при мъжете. На второ място е друг норвежец – Стурла Лагрейд, а Себастиан Самуелсон от Швеция зае последното място на подиума.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here