Волейболният „Марек“ отлита към Пловдив? Общината крои планове да прави общински клуб

Община Дупница планира създаването на общински волейболен клуб, научи „4Власт“ от свои източници. До тази стъпка ще се стигне, ако президентът на „Марек Юнион- Ивкони“ Ивайло Константинов реши да премести тима, което оставя във въздуха детско юношеската школа с 400 деца. За момента се коментира, че „Марек“ стягат куфарите в посока Пловдив. Все още няма официално потвърждение за това, а надеждите на родители и деца са до това да не се стигне. Ако обаче все пак се случи, от общината щели да се погрижат да обезпечат заплатите на треньори, които да се заемат с тренировките на децата.

Ивайло Константинов

По наша информация, кметът Първан Дангов е разговарял в кабинета си по темата с Ивайло Константинов, от пресцентъра на общината не съобщават информация за това.
Както е известно, раздорът между местната власт и волейболната общност настъпи, след като зам.- кметът Бойко Христов обяви, че помещения в Спортната зала са се ползвали нерегламентирано за спални от волейболистите. Отделно, трениращите други спортове били принудени да се съобразяват с волейбола за своите тренировки в Спортната зала.
На пресконференция в края на ноември Константинов заяви, че волейболисти не са нощували в залата и отправените думи към тима са несправедливи, защото през годините „Марек“ е носил много радост на Дупница със завоюваните трофеи. Той коментира, че за 23 години е вложил 12 млн. лв. в издръжката на отбора, същевременно общината дава само по 30 000 лв. субсидия на година и прибира приходите от билети от домакинските мачове, които на сезон отново са около 30 000 лв. Константинов поиска Христов да се извини на волейболната общност, в противен случай заплаши да изтегли отбора от Дупница.

Бойко Христов

Такова извинение не последва, напротив, зам.- кметът извади справка, че приходите от продажбата на билети от февруари до ноември са около 3115 лв., общината помага с транспорта на децата от детско-юношеската школа и организацията по продажбата на билети и пропусквателния режим в залата.
Вчера родители разпространиха писмо – молба, с което молят Константинов да не мести „Марек“. Те подчертават, че са изключително доволни от работата на треньорите и организацията в тима, който е един от малко, покриващ разходите на децата за пътуване, хотели, храна и екипировка.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here