Без рокади в ОбС Самоков! Бат Сали остава съветник, извадиха само 2 гласа повече за А. Велинов в съда

Александър Методиев и Йордан Сугарев остават съветници от ДПС

Само две бюлетини за Антон Велинов от ДПС, изпуснати при първото броене в края на октомври, бяха извадени в съда по делото по оспорване избора за съветници в Самоков. Както съобщихме, Антон Велинов претендира с жалба, че е ощетен с около 70 гласа, а същевременно разликата между него и избрания за съветник Александър Методиев- Бат Сали е само 17 гласа. Велинов заяви, че негови роднини му докладвали, че са гласували за него, но гласовете липсвали в резултата му. Той пресмяташе, че, ако сметките излязат, трябва да влезе на мястото на Методиев в ОбС. Жалбата на Велинов е съединена с тази на Юлиян Методиев от „Евророма“, който също оспорва решението на ОИК Самоков, с което са обявени съветниците .
При назначената съдебно- математическа експертиза обаче гласовете на Велинов порастват само до 151 от първоначално обявените 149. При съпартиецът му Йордан Сугарев отчетеният брой пада с 3 броя до 274, а резултатът на Александър Методиев се е оказал точен- 305 гласа. Четвърта по резултат в редиците на ДПС Веселина Радославова-внучка на бат Сали , която е получила подкрепата на 115 души.
Размествания няма да има и в дуото от „Евророма“. Повторното броене е стопило с 1 глас до 77 резултата на Юлиян Методиев, с два до 247 на съветника А. Славчев и е повишило с един до 54 преференции калкулацията при Д. Мартинов.
По делото са били приети като доказателства заверени копия на всички 68 броя протоколи на СИК, както и индигирани екземпляри в оригинал на протоколите на СИК № 32, 33, 34, 35, 36. От съда считат, че липсват нередности като поправки – добавяне, зачеркване и други. Не са подавани жалби, възражения и сигнали и съответно такива не са отбелязани в протоколите на СИК. Липсвало и подписване с „особено мнение“. Въпреки това, е допуснато искането за ново броене за секции 8, 32, 33, 34, 35, 36. Разписани са свидетели, председатели и зам.- председатели на СИК-овете. Привикани са били и свидетели. Юлиян Методиев е довел баща си Марио, който е брат на Александър Методиев. Казаното от него обаче не е кредитирано от съда, защото се установява, че двамата братя имат конфликт.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here