Областната и общинска управа на Кюстендил на среща със зам.-министъра на околната среда и водите Николай Сиджимов

Областният управител инж. Ал. Пандурски, зам.- министъра Николай Сиджимов, кметът инж. Огнян Атанасов и зам.- кмета Кр. Иванчов /отляво надясно/
Кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов, зам.-кметът Кристиян Иванчов и областният управител на Област Кюстендил инж. Александър Пандурски се срещнаха със заместник-министъра на околната среда и водите Николай Сиджимов.
По време на срещата ръководството на Община Кюстендил и ръководството на Областна администрация – Кюстендил запознаха зам.-министъра с основните екологични проблеми в региона и настояха да бъде възстановена Регионалната инспекция по околната среда и водите – Перник, която осъществява своята дейност на територията на Пернишка и Кюстендилска област, както и да бъде отворен отново офиса на регионалния орган в гр. Кюстендил. Дискутиран бе и един от най-наболелите проблеми в Общината – проблемът с незаконните сметища и неправомерното управление на отпадъци, заради което през изминалите години Община Кюстендил е била глобявана многократно.
Теми на срещата в Министерството на околната среда и водите бяха още чистотата на водите и почистването на речните корита, чистотата на градската среда, разделно събиране на отпадъци. Обсъдени бяха и предстоящите програми и проекти, които се очаква да стартират в края на тази и началото на следващата година.
От МОСВ споделиха добри практики за решаване на проблемите на територията на областта и дадоха указания какви действия трябва да предприеме Община Кюстендил по отношение на разделното събиране на отпадъци на територията на общината, както и необходимостта от подобряване на информираността на гражданите по темата.
По време на срещата със заместник-министъра на околната среда и водите Николай Сиджимов, кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов, зам.-кметът Кристиян Иванчов и областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски се обединиха около факта, че е важно държавата и общините да работят съвместно за подобряването на услугите за гражданите, което да доведе до по-добри условия за живот и по-чиста околна среда.
От своя страна новото ръководство на Община Кюстендил увери, че ще има един съвсем различен подход по отношение на политиките за отпадъците и опазване на околната среда, които да позволят това да се случи.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here