Кметът инж. Ангел Джоргов проведе среща с директорите на училища и детски градини на територията на община Самоков

Кметът инж. Ангел Джоргов проведе среща с директорите на училища и детски градини на територията на община Самоков
Срещата бе с опознавателно-информационен характер, като бяха обсъдени основни предизвикателства и проблеми на учебните заведения в община Самоков.
Участие в дискусията взеха още зам.- кметът Люба Кленова и Снежана Дамянова- гл. експерт “Образование, младежки дейности и спорт”.
Разгледани бяха редица актуални теми като една от тях е качеството на храната, предоставяна от общинското предприятие „Детско, ученическо и столово хранене”. Директорите на детските градини отбелязаха, че са доволни от разнообразието и качеството до момента.
Г-н Джоргов подчерта, че общината ще продължи да работи в насока за осигуряване на качествена и вкусна храна за деца и ученици.
На срещата бе обсъден и въпросът с липсата на физкултурен салон в някои училища, като в момента за СУ „Отец Паисий” и ОбУ „Неофит Рилски” вече има разработени проекти. Ще продължи и изграждането на спортни площадки, като проектна готовност има за двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и ОбУ „Неофит Рилски”. Ще се надгради и видеонаблюдението в училищата, с цел опазване на училищното имущество в дворовете.
Инж. Ангел Джоргов, адмирира ръководствата на детските градини и училищата за тяхната неуморна работа и инициативност за подобряване на материалните бази на учебните заведения.
“Заедно се стремим към създаването на общество, в което децата имат достъп до модерна и стимулираща образователна среда. Нека работим заедно, за да осигурим по-добро бъдеще на нашите деца” – каза кметът като добави, че през следващите 4 години ще работи за надграждането и подобряването на училищните бази.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here