Окъпана в червено, блесна елхата в Дупница, кметът Дангов шеговито: Най- чаканата в цялата държава

„Днес палим светлините на може би най- дълго чаканата елха в държавата. Надявам се да грейне, да не ни изненада токът.“, шеговито обяви под сипещия се сняг кметът Първан Дангов преди да стартира обратното броене до пускането на празничното осветление в Дупница.
А грейналата елха озари площада в червено… Красният акцент направи впечатление. До миналата година той не фигурираше така осезаемо в украсата на коледното дърво. Сега обаче е в унисон с новата управа, която пое руля на общината. Така коледно площад „Свобода“ стана „Червеният площад“.
Още преди стартиране на програмата нетърпеливи деца бяха заели позиции, въпреки студа и дъжда, преминал по- късно в сняг. Илюзионистът Радослав Георгиев зарадва малчуганите с фокуси и ги нахъса да извикат мощно Дядо Коледа. В тържеството взеха участие талантливите деца на Дупница, които с песните си заредиха дупничани с коледно настроение.
До кмета Първан Дангов светването на елхата изкачаха председателят на Общински съвет Костадин Костадинов, зам.- кметът Валентина Караганова, общински служители.
„Тук сме, за да сбъднем мечтите на децата. Бъдете честити, да слушате вашите родители и Дядо Коледа да ви донесе най- хубавите подаръци. Бъдете живи и здрави, вие и вашите семейства, да просперира община Дупница, да живее България. Весели празници.“, поздрави кметът. Той прикани всички общинари да застанат сред хората, за да броят заедно до грейването на елхата.
Заря озари празнично светналия площад, а след това той беше разтърсен от мощните звънци на кукерите от село Джерман, които със своя танц от памтивека прогониха злото за радост на събралото се множество.

Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Комуняга, дано направиш нещо още по добро за Дупница и региона.Всеки нов кмет плюе
    предишния.Нали немаше да правиш чистки в Общинската Администрация.Всеки размисля като вземе големио кокал.Всичките са те неудобни и ги махни.Те са от ГЕРБ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here