Д-р Панчо Панайотов хвърли на прокуратурата шефа на Спешното д-р Албена Рапатинска

Д-р Панчо Панайотов:
„Разгул. Разгул и тормоз на пациенти.
Преди една седмица написах за разгула в областната кюстендилска бърза помощ. Само факти и аргументи. Написах за фалшифициране на официални медицински документи, диагнози, за фалшиво лечение. Цел- кражби.( Който не го е прочел, може да го прочете на страницата ми).
Днес ще напиша за тормоза на пациенти. Четете внимателно.
В гр. Рила от 25г няма болница, но има спешен център. Той се различава от спешните центрове в големите градове( които имат само мобилни екипи), че има и амбулаторна дейност. Ние приемаме пациенти, които идват на крак през деня и ноща. Задължени сме. Имаме и две зали с легла, апаратура за тази цел. И така работи центъра повече от 20 години. Когато получим адрес отиваме с линейката, когато дойде пациент на крака, безотказно го преглеждаме и лекуваме.
Така се работи повече от 20 години. Няма оплаквания, няма проблеми. Преди една година, тази набедена директорка, ( от няколко години директорка), започна да подхвърля- ще спрете да правите инжекции, ще спрете да правите превръзки. На всяко подобно подхвърляне, аз казвах- “ това е глупост. Всеки, който дойде, с каквото и да е оплакване, ще го прегледам.( И най- безобидното оплакване, може да бъде симптом на много сериозно заболяване)
Тази хубавица продължаваше да настоява.- „тези пациенти да си ходят при личните лекари, идват тук, защото ние не им взимаме пари. Няма да ги облужвате“.
А от два месеца на входната врата виси на табела с голями букви тази забрана.
Само един типичен случай.
Вечерта между 19.00- 20.00 часа. Тъмно е. На вратата се звъни. Сестрата- „докторе една възрастна жена, дошла е да и поставим инжекция. Какво да правя“.
Веднага излизам. Поканих я да влезе.
Типична селска женица. Дребничка, слабичка, със забрадка на главата.В ръцете едно пликче. Изважда една спринцовка, ампула и игла.
– “ докторе, да ми направите тая инжекция. Две ми направи сестрата в селото, но сега я няма. Казано ми е да ми се прави между 7 и 8 часа вечерта. Дадох 10 лева на комшия да ме докара до тук“. Къса и се душицата на тази женица. Работила съвестно цял живот. Живее скромно, много скромно. Купила си и ампулите и спринцовките и иглите. Загрижена за здравето си. Безпокои се за себе си.Цял живот е живяла добросъвестно.
Стои в стаята, с треперещи ръце развързва торбичката и се моли. Тъжно. Много тъжно.
Аз- „душице, ще я направим. Успокой се“
Сестрата- „докторе, да не ме накажат, че съм я направила“.
Аз- „глупости, но за да си спокойна аз ще я направя“
Описах само един случай.
Всички, с изключение на двама ( от схемаджиите), не одобряват това. Негодуват, ето какво чувам от тях- „тия двете са откачили“; „абе тези хора не идват от добро“. „Ако трябва на улицата ще им правим инжекции, ще ги превързваме, ще махаме конци“.
Уважаеми читателю. Разбираш ли, за какво пиша. Живота на две кикимори, е по- важен, по- скъп от живота на тази жена. За тези две кикимори, живота, здравето на тези хорица е второ качество. Не ги вълнува безизходицата, нещастието, страданието им. А те идват при нас точно, когато страдат и няма кой да им помогне.
Отвратително. Извратено.
Спешния център работи повече от 20 години. Работят съвестно, няма оплаквания. От няколко години се ръководи от нов директор.
Организирано от тази директорка се фалшифицират официални документи, фалшифицират се диагнози, фалшифицира се лечение- цел кражби.
Тази набедена директорка, модифицира амбулаторната практика. Страдащи, пациенти да ги гоним от центъра, а сестрите да се крият и със страх ( да не ги накажат)да помагат.
Много съм разгневен.
Повече от 10 години , бях в окото на бурята. Дадох ума си, дадох сърцето си да изградим модерна, демократична България.
България с почтено управление, с умно управление, общество от спокойни, усмихнати хора. А днес пред очите ми мерзавци . Мерзавци това правят. Една седмица МЗ мълчи. Ще видим до кога.
А вие. Лайквайте като свободни граждани, споделяйте като свободни граждани, коментирайте като свободни граждани. Това има значение. ( Обадиха ми се хора от системата, които са готови да свидетелстват под клетва пред съдия, обадиха се , че една от куклите е обяснявала- „кажи на д-р Панайотов, да спре да рови за документите и лекарствата. Д-р Рапатинска( шефката и), няма отношение към това, тя не знае. Може само аз да опатосам“.
Лайквайте, споделяйте, коментирайте. Като свободни хора. На мръсниците басма не се цепи.
Бъдете здрави“
Може да бъде изображение с 1 човек, усмихване и очила

 

 

 

 

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here