В Дупница се проведе работна среща между кметовете на общините Бобов дол и Дупница – адвокат Елка Величкова и д-р Първан Дангов

Елза Величкова гостува на колегата си от Дупница Първан Дангов в началото на декември.

Вчера в общината на град Дупница, бе проведена работна среща между кметовете на общините Бобов дол и Дупница – адвокат Елка Величкова и д-р Първан Дангов.
Основните акценти в срещата бяха свързани с предстоящите разплащания на дейностите по изграждането на сепариращата и компостираща инсталация в с. Джерман, както и справянето с конете, отглеждани и живеещи свободно между двете общини и създаващи рискове за пътуващите по републиканската пътна мрежа в двете общини.
Бе постигнато съгласие за обединяване на усилията на двете общини в търсене на пътища за осигуряване на дефицитите по неразплатените до сега плащания , застрашаващи проекта със спиране и дори санкции ,поради изтичащия срок за плащания до края на 2023 година.
За проблема със свободно живеещите коне на територията на общините, бе постигнато съгласие, че единственият начин да бъдат предпазени гражданите от пътни инциденти е, да се задължи собственикът им да огради рисковите участъци с електронни пастири , под страх от отнемане на животните и административни глоби , в името на запазване живота,както на животните, така и на пътуващите по републиканската пътна мрежа.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Дангов знае за проблема със свободно отглежданите коне,нали е ветеринарен лекар.
    Знае и кои са собствениците им.Защо до сега не е сигнализирал и поставил този въпрос в Общинския съвет?
    Сега поне ще видим дали са способни да решат този проблем или ще си останат само констатациите.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here