Светлините на Коледната елха в Кюстендил грейнаха с пищна 10-минутна заря, искрата на идващото ново запали кметът инж. Огнян Атанасов

Светлините на красивата Коледна елха грейнаха в центъра на Кюстендил под аплодисментите на стотици жители на областния град.
 
Коледното дърво заблестя в различни цветове, в очакване на един от най- топлите и чакани празници в годината.
Освен него пространството около площад Велбъжд също е украсено празнично, като има изграден и специален кът за най- малките.
Днешната празнична вечер по традиция Професионалния духов оркестър постави началото на Коледно–Новогодишните празници.
Пламъкът на идващите празници запалиха артистите от „Bright eye”, но искрата на идващото ново запали кмета на Община Кюстендил – инж. Огнян Атанасов!
Кметът инж. Атанасов се обърна с благодарност към всички изпълнили площад Велбъжд тази вечер. Специално благодари и на двама работници в отдел Култура, които са зад кулисите и години наред се грижат за коледното настроение- това са Евгени Паунов и Георги Бенгаров. “Едни хора, които са над 70 години и отново се погрижиха цялата украса да я има. Смятам, че нещата тръгват от малките неща, от малките хора с големи сърца, затова поклон и благодаря ви”,  благодари кмета.
„И въпреки, че звездата на елхата най –отгоре е решила да се наклони и може би пак ще го направи, това няма да ни спре да направим мечтаната Коледа в Кюстендил, това ще го направим всички ние кюстендилци когато сме заедно. Идва Рождество Христово, празниците, когато се прибират в къщи всички от близко и далеч. Празниците, в които къщите със загасени лампи се превръщат в уютни домове. Надявам се тези наши съграждани да видят новото начало в Кюстендил и да решат да останат тук през цялата година и да бъдем заедно, както сме сега на площада. Благодаря ви, весели празници“, каза кмета инж. Атанасов.
След огнения пърформънс на „Bright eye“ коледното дърво в Кюстендил светна в целия си блясък., последвано от 10- минутна пищна заря.

 

 

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here