Кюстендил в очакване на грейването на Коледната елха и празничните светлини, къщичките пристигнаха

Кюстендилци и гостите на града са в очакване на запалването на Коледната елха и празничните светлини, което ще бъде съпътствано и с пищна заря.

Събитието започва днес, от 17, 30 часа, а всички детайли по Коледното дръвче вече са приключили.

Днес пристигнаха и елементите по сглобяването на 16 къщички, които ще бъдат част от Коледното градче. Както писахме то ще бъде разположено в градинката пред сградата на община Кюстендил.

Заявления за наемане на къщичка се подават до 8 декември, защото на 16 декември официално ще бъде открито коледното градче. Цената на къщичка ще бъде символична- 5 лв. на ден.

„Смятам, че е ниска и символична цена, като за първа година да можем да дадем добър старт. Правим го предимно за бизнеса в община Кюстендил, предимство ще се дава на местните търговци и тези, които предлагат сувенири на коледна тематика. Единственият алкохол, който ще се предлага е греяно вино, както се прави навсякъде в цивилизованите държави, няма да създаваме предпоставки за пиянски истории. Ще бъде направено грамотно, както останалите европейски държави.“, каза преди няколко дни кметът инж. Огнян Атанасов.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here