50 жертви на насилие годишно минават през кризисния център на П.У.Л.С Перник, отчете екипът пред премиера

Премиерът акад. Николай Денков пристигна в Перник, където посети фондация „П.У.Л.С.“, помагаща на хора, пострадали от насилие. В срещата участие взеха зам.- кметът Стефан Кръстев и областният управител Людмил Веселинов. Всички разговаряха с екипа от психолози, социални работници и адвокати на фондацията, които споделиха добрите практики, успехите и предизвикателствата в работата си.
Стана ясно, че ежегодно над 350-400 човека получават психологическа, социална, юридическа и друга подкрепа от специалистите на организацията, а над 50 получават временна закрила в кризисния център на организацията. Фондацията работи от над 20 години, освен помощ на пострадали, специалистите работят и с извършители на насилие на територията на област Перник.
Посещението на премиера е част от кампанията по отбелязване на 16-те дни на активизъм срещу насилието, основано на пола. Фондация „П.У.Л.С.” организира серия от инициативи – обучения, кръгла маси, обществени дискусии и други. 16-те дни на активизъм срещу насилието, основано на пола, е международна кампания, подета от гражданското общество, която се провежда всяка година.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here