„Мони текстил“ и босът на „Фреш маркет“ вдигат 5- етажни сгради в Сапарева баня, В. Маргин с интересен лупинг при гласуването

Калин Гелев, вдясно, и ОбС шефът Васил Маргин вече бяха веднъж на балотаж през 2015 г., спечелен от Гелев, 2023 г. балотаж и отново победа за Калин Гелев.

Заявка за солидно строителство в Сапарева баня, прехвърлящо ограниченията на Общия устройствен план, декларираха собственикът на дупнишката текстилна фабрика „Мони текстил“ Валентин Маноилов и на „Фреш маркет“ Тодор Костадинов. Инвеститорите искаха ОбС да одобри корекция на ОУП, за да може да строят 5, а не 3- триетажни сгради. Любопитното е, че, докато искането на Маноилов беше прието единодушно, бившият председател на ОбС Васил Маргин остро се противопостави на намеренията на Тодоров. Маргин заяви, че е против презастрояването в курорта. Той и съпартийците му Александър Мутавджийски и Иван Базиргянов бяха против тази инвестиция. “Ако той беше строител на обекта, сигурно нямаше да реагира така.“, коментират съветници. Кметът Гелев обясни, че Тодоров е направил голям жест към общината, тъй като фирмата е дарила терен от 1,5 дка, за да се направи улица. В противен случай, за да се изгради тази инфраструктура, е трябвало да се активира процедура по отчуждаване, при която на общината е щяло да се наложи да извади 150 000 лв. за терена. Това обаче е елиминирано чрез дарението, а сега целият квартал се радва на новата улица. От докладната става ясно, че първоначално проектът за строеж на сградата е е предвиждал височина до 3 м, плътност на застрояване на терена 60% и кинт 1,2, а новото искане е за височина до 15 м, плътност 70% и интензивност 2. Валентин Маноилов пък се готви да вдигне жилищна сграда в местността Черемидарнико в Сапарева баня. Припомняме, че той има хотел в курорта, а през април получиха одобрение за ползване на минерална вода с количество до 3 878,93 куб.м. / год. За изградения на място термален воден комплекс, съчетаващ зона за плуване, зона водни легла, детски басейн, воден бар и джакузи, зона за рекреация, спорт и отдих с обем 102 куб.м. Заявеното средноденонощно водно количество е до 10,62 куб.м.

 

 
Вижте видеоканала ни:


2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here