Зам.- кметът на Благоевград от екипа на Илко Стоянов- Мария Петрова не мина писмения изпит от конкурса за член на УС на ЮЗДП

Мария Петрова бе часа от екипа на Илко Стоянов

Комисия от Министерството на земеделието и храните скъса на писмения изпит за член на УС на ЮЗДП бившата зам. кметица на Благоевград в екипа на Илко Стоянов – Мария Петрова. Преди да стане зам.- кмет, тя беше одитор в ЮЗДП. Петрова си подаде документите за участие в конкурса още когато бе в общината, а дни по-късно даде оставка и като зам.- кмет, за да не се налага новият градоначалник Методи Байкушев да я освобождава. Явно обаче следващата й месторабота няма да е отново в държавното предприятие, защото името й не се появи в списъка на допуснатите кандидати до устната част на конкурса – интервю за проверка на компетентностите, знанията и уменията на кандидата, който ведомството публикува вчера на официалната си страница. В него присъстват само имената на уволнения през октомври член на УС на ЮЗДП Марин Катранджиев и на софийската юристка Мария Маринова, която и в момента е член на съвета.

Условието кандидатите да минат писмената част и да стигнат до третото ниво на конкурса бе концепцията им за развитие на държавното предприятие през следващите 5 г. да получи най-малко 20 точки при оценяване по 6 критерия въз основа на точкова система от 0 до 8 точки. Общата оценка на кандидат по писмената част е средноаритметично от оценките на всички членове на комисията.

В течащия успоредно конкурс за директор на предприятието и двамата кандидати минават напред. Това са настоящият директор инж. Валентин Чамбов и отново М. Катранджиев. И двамата ще получат на имейлите си датата, на която трябва да се явят на интервю. Очаква се резултатите от конкурсите да станат ясни на 6 декември.

ВАНЯ СИМЕОНОВА
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here