Удариха група за отглеждане и продажба на дрога, 4- ма задържани в Благоевград, трима в София

Снимка архив

Четирима мъже са задържани след спецоперация на ГПУ – Благоевград във връзка с получена информация за лица, занимаващи се с отглеждане и последващо съхранение и разпространение на наркотични вещества. Намерени са над 25 кг марихуана и други наркотични вещества.
В хода на разследването били установени трима мъже, които по първоначалните данни от лятото на тази година са отгледали наркотични растения от рода на канабиса. Нивата се намира в гористи райони над град Симитли, осигурени с охранителни камери. Плантацията била снабдена със система за капково напояване. В впоследствие отгледаните растения бивали обработени, а готовата за пласиране наркопродукция – съхранявана на различни места.
В хода на операцията са задържани четирима мъже на територията на Симитли и Благоевград. При претърсване на адреси в Симитли са открити 4 чувала с около 23 кг канабис, иззети са 500 грама семена марихуана и 44 ловни патрона. Други трима са заловени в столицата. На един от проверените адреси е установено оборудвано помещение за отглеждане на канабис – саксии, вани за напояване на растения, гранули и тор за растения, система за вентилация, захранване и други технически компоненти. От други два адреса са иззети още пакети с марихуана и други видове наркотици – таблетки екстази, кокаин, пико, амфетамини, както и електронна везна.
По случая е образувано досъдебно производство по описа на Гранично полицейско управление – Благоевград под надзора на окръжната прокуратура.
На петима от задържаните са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група. С постановление на прокуратурата те са задържани за срок до 72 часа, предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.
С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура-Благоевград в качеството на обвиняеми за участие в организирана престъпна група са привлечени четири лица – А.Д, на 36г., А.Д, на 28г., В.К на 33г., и Н.А, на 24., от гр. Симитли. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 321 ал. 3 пр. 2 и 3, т. 2, вр. ал.1 и 2 от НК. В качеството на обвиняем е привлечен и К.Ч, на 24г., за престъпление по чл.354а ал.1 от НК, който е закупил 1 кг. канабис от участниците в престъпната група.
Всички обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, като предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here