Снегът бави пускането на новите светофари в Самоков

Заради падналия сняг и студа не може да се положи необходимата пътна маркировка, което е задължително условие за въвеждане в експлоатация на новоизградените светофари в Самоков, информираха от общината. Съоръженията ще регулират движението натоварените кръстовища на ул. „Искър” с ул. „Търговска”, както между ул. „Македония” – пътя за Дупница, с ул. „Рилска малина” – която се ползва от пътуващите към Искровете.
Днес кметът инж. Ангел Джоргов се срещна с управителя на фирмата – изпълнител, като коментираха сроковете, в които те може да започната да изпълняват функциите си. Поет е ангажимент, че при положителни температури и суха настилка, нужната маркировка ще бъде положена. От общината уточняват, че светофарните уредби са обект от Първа категория и затова трябва да бъдат приети от Държавна приемателна комисия, за да се въведат в експлоатация. Към момента те са напълно завършени и са преминали успешно тестовия период. На срещата днес стана ясно, че при пълна готовност, ще се изпратят документите към ДНСК за определяне на приемателна комисия.
Новите светофари са изградени на кръстовища с натоварен трафик, трудно престрояване и предпоставка за пътно-транспортни произшествия.
Отчита се, че през последните три години трафикът в град Самоков значително се утежни, заради увеличения брой автомобили, което води до трудно преминаване на по-натоварени кръстовища с главни улици. Поставянето на светофарни уредби, ще допринесе за намаляване на престоя на движещите се по пътищата без предимство. Преди да се изготви проектът за светофарните уредби, се извърши мониторинг на движението на автомобили и пешеходци на двете кръстовища с видеозаснемане и преброяване, като данните са използвани за основа при изработване на проекта. Целта е да се постигне оптимално регулиране на трафика. Новите уредби отговарят на най-съвременните изисквания.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Тия светофари ги правят от три месеца, като се работи по тях средно един ден в седмицата. Сега било завалял сняг и той пречел…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here