Бивш гл. счетоводител на общината става зам.- кмет на Дупница, Дангов представи кметските наместници: Всяка година даваме отчет

Бивш гл. счетоводител на общината става зам.- кмет на Дупница, Дангов представи кметските наместници: Всяка година даваме отчет

Бившият главен счетоводител на община Дупница от предходния мандат на кмета Първан Дангов е новият зам.- кмет с ресор бюджет и финанси. На поста от днес застъпва Дафинка Георгиева, която официално беше представена на пресконференция заедно с новоназначените кметски наместници.
„Работили сме заедно преди 20 години в качеството й на гл. счетоводител, благодаря й, че се съгласи да работим и в този мандат. В най- кратки срокове очаквам от нея да ми представи информация за актуалното финансово състояние с точни цифри. Георгиева е пестелива в приказките но е дейна в работата.“, каза Дангов.
По отношение на кметските наместници той уточни, че за позицията е утвърдена длъжностна характеристика, в която е разписано какви са задълженията и отговорностите им. „Искам отговорностите да са споделени и да работим за осигуряване необходимото за поддръжка на инфраструктурата и обществените сгради. Всеки един от тях ще изготви програма, по която да работим заедно. По всички села ще минем, ще даваме публично отчет всяка година, за да отчетем направено и какво не сме направили. Приоритет са водоснабдяването и достъпът до здравни услуги. Водим разговарям с лекарската общност и двете болници за да има посещения на място. Ще проверим дали ще може да финансираме такива медицински грижи по селата. Във връзка със зимния сезон ще вземем нужните спешни мерки, за да се подготвят селата за зимата.“, обясни кметът.
Управник в село Делян ще бъде Олег Димитров, той заяви, че кариерата му е преминала в ТЕЦ „Бобов дол“, където е работил като електротехник в командна зала.
Кметски наместник в Тополница ще бъде отново Анани Ангарев, който е заемал поста през първия мандат на Дангов, също по времето на Атанас Янев и последният мандат на Методи Чимев. Той е категоричен, че проблем №1 в селото е водата. „По време на първия мандат на Първан Дангов в Тополница се направиха доста хубави неща- огради на черкви, чешми, честване на 150 години на черквата, нов асфалт 1 км от центъра до входа на населеното място, оправихме запустелите градинки, подобри се хигиената. Това е човекът фактор, който помогна на Тополница, тогава бяхме около 300 човека, сега сме 140. Селото е занемарено, нито се виждат тротоари, нито градинки, речното корито е обрасло имаме много задачи, които трябва да се изпълнят за 4 години. Хора купуват вили в селото, но не предоставяме условия за живот, няма пътища, вода…“, каза той.

Борис Симеонов
Борис Симеонов, кметски наместник на село Палатово

В Крайни дол е назначен Борислав Тасков, който беше категоричен, че селото най- хубавото място за живеене и отдих в областта.
„В Крайни дол се откри топла вода с температура 48 градуса, селото обаче е забравено от досегашните управници. А там живеят много интелигентни хора, представители на всякакви професии. Няма друго такова малко населено място, в което да пребивават адвокати, архитекти, доктори, агрономи, футболисти, журналисти.“
Начело на Палатово ще бъде земеделецът Борис Симеонов, който коментира също, че село е забравено то Бога и занемарено. В останалите села ще застъпят дами. В Кременик това е икономистът Теменужка Клисарска, която икономист. Тя коментира, че ще търси начин да се осигури поне вединг машина за лекарства, за да се подобри грижата за възрастните хора. В Грамаде е назначена Боряна Методиева, която сподели, че е на 38 години, има две деца и живее със семейството си в селото.

 

Бивш гл. счетоводител на общината става зам.- кмет на Дупница, Дангов представи кметските наместници: Всяка година даваме отчет
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Господин Олег Димитров,кметски наместник на село Делян,ме възхити от първия ден.С Щил в ръка,разчистваше надвесените над пътя клони,отделно падналите по време на снежното бедствие.Пътят до обяд беше изчистен.Ако помогнете общинарите от Дупница и за водата,нашето село ще е прекрасно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here