Със „Среща на поколенията“ РПГ „Н. Стойчев“ отбеляза 55 г, ученици почерпиха кмета на Разлог с питка

С богата културна програма със слогана „Среща на поколенията“ Разложка професионална гимназия “Никола Стойчев” отпразнува 55-годишен юбилей.
Ученици и учители посветиха последните дни от месец ноември на училищната историческата памет, българските традиции и култура. През изминалите дни в честванията участие взеха редица пазителите на разложките обичаи и занаяти, които предадоха своите познания и опит в ръцете на младите поколения, а днес своите специални поздравления по повод юбилея отправиха кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев и зам.-кметът инж. Гергана Костова.
С пожелания да следват традициите и посланията на своя патрон, инж. Герчев посрещна в своята кабинет възпитаници на РПГ “Никола Стойчев”, които от своя страна го почерпиха с ръчно направена питка.
Своите лични послания към учители и ученици отправи и инж. Гергана Костова, по време на днешната тържествена програма, с участието на децата от ОДЗ „д-р Елиза Астинова“ – група Дечко и възпитаниците на РПГ “Никола Стойчев”.
През 1968 г. със заповед на Министерството на народната просвета Средно професионално-техническо училище по лесохимическа и целулозна промишленост през 1992 г. се трансформира в Техникум по хранително-вкусова промишленост и туризъм. През 2003 г. статутът на училището е променен и става Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии. Четири години по-късно, през 2007 г., гимназията свързва името си с Разложкия маестро Никола Стойчев.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here