Поредно отличие за София Кулинска, ученичка от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Костенец

Поредно отличие за София Кулинска, ученичка от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Костенец, която се класира на трето място в Националния конкурс за детска рисунка „Аз и детското полицейско управление“
На 29 ноември 2023 година бяха обявени победителите в Националния конкурс за рисунка „Аз и детското полицейско управление“. На специална церемония в Националния дворец на децата в София – ученичката от 7 “б” клас в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Костенец, София Кулинска получи своите награди лично от Мариета Георгиева, зам.-министър на образованието и науката, гл. комисар Атанас Илков, директор на ГДНП, комисар Мария Ботева, зам.-началник на отдел „Пътна полиция“, ГДНП и гл. инспектор Петър Петров.
По регламент участниците бяха разделени в две възрастови групи: 2-4 клас и 5-6 клас. От всичките 96 рисунки, изпратени в конкурса, София се класира на трето място. Тя получи грамота и предметна награда, осигурени от Главната дирекция „Национална полиция“.
В рамките на ежегодно провежданата церемония „Полицай на годината“, творбите ще бъдат продадени на търг, а събраните средства ще подпомогнат Националната кампания за подпомагане на децата на загиналите служители от системата на МВР по време на изпълнение на служебните им задължения.
Националната превантивна програма на Министерството на вътрешните работи „Детско полицейско управление“ се ръководи от ГДНП и има вече 7-годишна история. Тя е насочена към ранна превенция. В момента към областните дирекции на Министерството на вътрешните работи има открити 65 Детски полицейски управления, в които се обучават 1364 деца на възраст от 8 до 12 години. Обучението обхваща различни модули, като: Оказване на първа долекарска помощ, Детска полицейска лична защита, Безопасност на движението по пътищата, здраве, етика и право, социални умения и два обучителни лагера сред природата.
Партньори на МВР по Програмата са министерствата на образованието и науката, на младежта и спорта и на правосъдието, както и БЧК, Българския туристически съюз, БПЦ и НСОРБ.
Всички реакции:

38
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here