Б. Христов: Без извинения, Спортната зала в Дупница е за всички деца, ВК „Марек“ са внесли в касата 3115 лв., трябва ни и зала за тренировки

„Няма да се извинявам за това, че искам спортната зала да се ползва от всички деца. Не аз, а тези, които ми поставят ултиматуми, трябва да се извинят на децата от волейбола за условията, в които са ги оставили да пребивават там. При една проверка от институциите обектът можеше да бъде запечатан. Истината е, че залата няма капацитет да поеме нуждите на всички школи в града по отношение на тренировките, поради което има огромно напрежение между клубовете. Има деца, на които им се налага да тренират в 23 часа. За тази цел ще работим за ремонт на училищни физкултурни салони и изграждане на тренировъчна зала.“ Така зам.- кметът на община Дупница Бойко Христов отговори на ултиматума на президента на волейболния „Марек“ Юнион – Ивкони Ивайло Константинов, че ще изнесе мъжкия тип от Дупница, а школата с 400 деца ще увисне във въздуха, ако Христов не се извини на волейболната общност. Повод за прехвърчащите искри е направеното изявление от зам.- кмета, че волейболният тим ползва помещения, отредени за офиси като спални за волейболистите. Според Константинов спортистите само са почивали там, президентът на тима посочи, че общината не подпомага достатъчно отбора, с отчитайки приноса им за спорта им постигнатите успехи.
Христов отхвърли възможността стаите в спортната зала да са ползвани за почивка с оглед разпънатите вътре сушилки за дрехи и заварените легла и отоплителни уреди. Уточни, че домакинът на залата е посочвал пред назначената от общината комисия в кое помещение по колко човека пребивават. На пресконференцията днес бяха изнесени данни и за сключения договор между общината и „Марек“ за ползване на залата.
„Той е от 4 ноември 2018 г. за сезон 2018- 2019 г. и се позовава на Закона за физическото възпитание и спорт, който не е актуален от 2019 г. Според документа, тимът ползва игралната зала и фоайето и то само за домакинските си мачове. Нищо не е споменато за тренировки. Тази седмица за първи път те донесоха график за това как и кога ще ползват залата. Истината е, че приходите от билети от домакинствата на „Марек“ отиват в касата на общината. Но те не са по 30 000 лв. на година. За периода 7 февруари – 27 ноември приходите са точно 3115 лв. Отделно при всеки мач общината осигурява двама човека, единият продава билети, другият се грижи за пропусквателния режим. Общината се грижи и за транспорта на школата, дадени за това са 4391 лв., децата се возят с „Дупница Транс“. Имат 6 възрастови групи, участващи в републиканското първенство. Поздравявам ги за успехите, които имат, но не може, щом паднем от власт, вече да не се интересуваме от спорта и да се изнасяме от общината.“, каза Христов.
Както е известно, волейболният тим получава от общината субсидия от 30 000 лв. на година, Христов отчете, че отделно финансова подкрепа има и за школата, за миналата година тя е била 4000 лв., а за тази 5000 лв. Стана ясно, че в момента волейболистите са намалили часовете си за тренировки, а игралното поле е разделено, за да може да тренират повече деца от различни спортове на място. Христов подчерта, че целта на община Дупница е общинските обекти да функционират самостоятелно и да се самоиздържат, за да може да се помага на спортните клубове. Конкретно за Спортната зала заяви, че ще се работи за подобряване на функционалността й и стиковане на клубовете по отношение на ползването й.
„В момента ситуацията е такава, че даваме субсидии на клубовете по 5 лв., а им вземаме за залата 6. Благодарен съм, че волейболният тим направи отстъпки, за да може и другите да тренират. Призовавам дупничани да посещават и волейболни, и футболни мачове и всички спортни прояви на местните клубове. Така се осигуряват приходи, спортистите имат стимул да се трудят и се чувстват подкрепени.“

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


7 COMMENTS

  1. Иво Константинов защо не постави същите въпроси на досегашния кмет/ от ГЕРБ/? Нали и по негово време са плащани същите суми за волейбола, ама явно не е било проблем!

  2. Какви въпроси да поставя бе.Той и сега не е нападал новите за волейбола който издържа а точно обратното.Партизаните слязоха от гората, нападнаха мандрата и започнаха с присъдите.

  3. Показаното в клипа не е никаква стая за почивка.Това че там са почивали деца от селата след училище,и преди тренировка,е ЛЪЖА!!!В тази стая с години живеят трениращи в школата и играещи в първия отбор момчета от ВК Марек Юнион Ивкони!!!За това помещение не е плащан никакъв наем, а са го ползвали 6-7 години!!!!Нищо лично към тях и отбора,но не може да са привигилеровани спрямо други спортисти!!!

  4. Лъжецът Ивкони не му мигна окото да се кълне в децата си как не знаел нищо! Хладнокръвен измманик!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here