Даниел Александров: Бюджетът за спорт от 137 444, 400 лв. е недостатъчен!

Днес народенят представител Даниел Александров от Дупница, в качеството си на член в комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта, взе участие в приемането на първо четене на бюджет на Министерството на младежта и спорта за 2024 година.
Предвиденият бюджет е 137 444, 400 лв., като са разпределени средства за политики в областта на спорта за високи постижения, в областта на спорта за учащи и спорта в свободното време и в други области, подкрепящи развитието на младите хора.
Според мен отделените пари за младежта и спорта отново са недостатъчни за нуждите на сектора, който в последните три години се превърна в арена на аматьорска подготовка.
Младите хора и спортистите заслужават много повече инвестиции от страна на правителството “Денков”, имайки предвид, че бюджетът на ресорното министерство засяга около 980 000 хил.български граждани, които са лицето на нашата държавата по света и у нас.
Като народен представител в 49-ото Народно събрание ще продължавам се боря за нашите спортисти и за младите хора, за да получат заслужено признание, защото те са гордостта и бъдещето на нашата държава.

 

 

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here