Безстопанствени бикове, крави и коне тормозят жителите на община Бобошево

Пореден абсурд. Два огромни бика, безстопанствени крави и коне тормозят жителите на село Усойка и Циклево, община Бобошево.

Животните дори нападнали и колата на жена, докато паркирала пред входа на дома си.

Заради „нашествието на биковете“ цари истински смут. Хората се оплакват, че се страхуват да напуснат жилищата си, за да не бъдат подгонени и намушкани от безстопанствените рогати.

Една от потърпевшите разказа пред 4Власт – Информационна агенция, че биковете, разхождащи се по улиците, били отглеждани от мъж.

„Миналата седмица животните решиха да си поиграят с мен… Тръгнаха да ме гонят. Четирима мъже ми помогнаха и ги подгониха с прът“, обяснява жената.

Друг жител на пък посочва как е станал свидетел на това как бикове облизали и извадили огледалата на един автомобил с рогата си.

Хората споделят още, че се страхуват и да оставят децата си сами да излизат на улицата.

„Миналата година и тази пък необезпокоявано се разхождаха крави“, казва мъж, живеещ в Бобошево.

„Два пъти съм звъняла на 112. Оттам ми казаха единствено, че сигналът ми е приет. Резултат обаче към момента няма“, отбелязва една от потърпевшите.

Хората недоумяват какво трябва да се случи, за да бъдат взети мерки.

Жител на Циклево, пак в община Бобошево обяви: Животновъдът Явор Кръстев е завзел цялото поле на село Циклевно, където „уж отглежда“ крави и телета от десетилетие. Животни те са много, те сами оцеляват, пуснати на свобода като в саваната, без контрол, през зимата никой не ги храни, нямат и подслон, при дебел сняг умират от глад и студ, като е сега.
Веднага изпратихме сигнал до Агенцията за безопастност на храните, от където реагираха светкавично. лично Веска Войнова отиде на място в Бобошево с екип от експерти и предприеха проверка из цялата община. Проверката визира броя на животните, животновъдните обекти, собствениците и др. От БАБХ в Кюстендил обещаха пълна информация и строги мерки към собствениците на животните.

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here