ОбС Самоков и този мандат ще оперира с 8 комисии, А. Кроснев, Д. Зашев и Л. Лобутов избрани за зам.- шефове на местния парламент

С 8 постоянни комисии ще работи и през новия мандат Общинският съвет Самоков, след като беше отхвърлено предложението на БСП те да станат 10. Не мина и идеята членовете на всяка от тях от 5-има да станат 7. На първото редовно заседание на ОбС бяха избрани и зам.- председателите, които ще работят редом до шефката Мая Христева. Това са инж. Александър Кроснев от ГЕРБ, Дончо Зашев от БСП и Любомир Лобутов от ОБТ „Български лейбъристи”.
„Помня, че постоянните комисии от 12 години бяха осем. Те бяха работещи, разгледаха и предложиха за решения по над 2300 предложения. Не смятам, че нещо, което работи следва да бъде преструктурирано.”, заяви председателката на ОбС Мая Христева по повод предложенията за формата на комисиите, което не мина, след като събра подкрепата само на седмината от БСП, а 6-има „против” и 15 гласуваха с „въздържал се”. Така остана вариантът с 8 комисии с 5- членен състав, за което имаше 20 гласа „за“.
Председател на комисията по Бюджет и финанси стана предложената от групата на ГЕРБ Венетка Попова, а членове – Дончо Зашев (БСП), Любомир Лобутов (ОБТ), Васил Зашкев (ПП-ДБ) и Любослав Зетов (НДСВ).
За председател на правната комисия беше избрана Светлана Атанасова (ГЕРБ- СДС), а членове са Мая Христева (ОБТ), Владимир Георгиев (БСП), Ива Дамянова (ГЕРБ) и Спас Кордев (НДСВ).
Начело на комисията по устройство на територията за четвърти мандат председател ще бъде Емил Николов (ОБТ). В нея ще членуват Христо Кочов (ГЕРБ), Цветелина Джелепова („Възраждане“), Асен Славчев („Евророма“) и Георги Цурев (БСП).
Председател на комисията по европейски проекти, стопански дейности и туристическа политика е Чавдар Йорданов (ОБТ), а членове – Виолета Кокалова (БСП), Ива Дамянова (ГЕРБ), Георги Прасков („Възраждане“) и Васил Зашкев (ПП – ДБ).
Миролюба Ташова (ГЕРБ) беше избрана за председател на комисията по образование, култура, спорт и младежки дейности, а членове са: Християн Попов (ОБТ), Михаил Михайлов (БСП), Любослав Зетов (НДСВ) и Даниел Мартинов („Евророма“).
Председател на комисията по здравеопазване и социални дейности е Александър Кроснев (ГЕРБ), а членове – д-р Ивалина Трендафилова (БСП), Даниел Мартинов („Евророма“), Георги Георгиев (ОБТ) и Йордан Сугарев (ДПС).
Александър Кроснев (ГЕРБ) бе избран за председател на комисията за противодействие на корупцията. Другите членове са Димитър Симидчиев (БСП), Асен Славчев („Евророма“) и Васил Благоев (ГЕРБ).
За председател на комисията по възстановяване на земеделските земи бе избран Васил Благоев (ГЕРБ), комисията е с членове Димитър Симидчиев (БСП), Георги Георгиев (ОБТ), Георги Прасков („Възраждане“) и Йордан Сугарев (ДПС). Следващата сесия ще бъде на 21 декември, когато ще бъде разгледана план-сметката за дейностите по чистотата и ще се определи размерът на местните данъци и такси в общината за 2024 година.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here