И. Константинов: Дупница остава без волейбол, не се ли извини Б. Христов, инвестирал съм 11,5 млн. в „Марек“

„15 града в страната са готови да приемат „Марек Юнион- Ивкони“, изнасям клуба от Дупница, не се ли извини на волейболната общност до 10 дни Бойко Христов, който хвърли прах в очите на хората с „откритията“ в Спортната зала. Сега това поставя в риск детско- юношеската школа, където тренират 400 деца, тях няма как да преместя.“, това заяви на пресконференция днес лидерът на ГЕРБ Дупница Ивайло Константинов, който е президент на волейболния клуб „Марек“ Юнион- Ивкони.
Както писахме, през миналата седмица зам.- кметът на община Дупница Бойко Христов обяви, че помещения, отредени за офиси в залата, са превърнати в спални помещения за волейболистите, за което не е плащан наем. Днес Константинов коментира, че той не е знаел, че спортистите ползвали стаи за почивка. Уточни, че показаните от зам.- кмет легла са били за почивка на младежите, които са от селата. „Те са отдъхвали там в почивката, която се получава след края на учебния ден и началото на тренировките, за да не пътуват до дома си. Вече се разпоредих тези легла да се премахнат. Ще проследя кога ще намерят наематели за тези помещения, за които беше съобщени, че са офиси.“, каза Константинов.
Той извади конкретни цифри, с които показа, че „Марек“ е волейболният клуб, получаващ най- малката субсидия от община. Според изнесените данни по 200 000 лв. субсидия получават „Раковски“ Севлиево и „Монтана“, по 250 000 бургаските „Нефтохимик“ и „Деа“, „Пирин“ Разлог, „Добруджа“, „Берое“ Стара Загора се дотира с 300 000 лв. Отделно, всички клубове, с изключение на бургаските ползват безплатно градските спортни зали, като приходите от билети за мачовете остават за тях. Само в Бургас двата клуба плащали по 15 000 лв. за година.
„За „Марек“ субсидия от община Дупница е 30 000 лв. годишно и си плащаме залата. Тимът тренира 7 месеца по 22 дни за по 3 часа на ден по 60 лв., което прави 27 720 лв. наем на залата, който дължим. Ако приемем, че за 15 мача на сезон имаме по 500 души публика, това са 37 500 лв. Т.е. с билетите покриваме наема за залата. Зам.- кметът твърди, че волейболният клуб е платил само 4800 лв. наем за спортната зала. Искам да се знае, че клубът в Дупница не е на Ивайло Константинов, а на град Дупница и се казва „Марек“ Юнион Ивкони, защото те са спонсор. Бюджетът е 500 000 лв. и се осигурява от мои средства. До днес няма дупнишка фирма, която да дава и 5 лв. за този клуб. Това не е търговско предприятие, което печели пари. Със същия успех този отбор във всеки един град в страната. За тези 23 г съм инвестирал в спортна на Дупница 11,5 млн. лв. „Марек“ неотлъчно е част от Суперлигата, 4 пъти шампиони и 4 пъти представяме страната в Шампионска лига. Това, което сме направили, се е изплатило откъм доверие и обществена подкрепа и гордост.“

“Всички разбрахте, че бяхме победени от БСП и три бизнес групировки. Дай Боже, да им е лесно, но не предвиждам това да се случи. Балансът на всички тези интереси няма да бъде лесен, но всеки има глава на раменете. Ние ще бъдем изключително бдителна и съзидателна опозиция. Ще посочваме всяка една грешка на минутата и не само пред обществеността, а и пред органите, които да установяват тази грешка дали има основание или не. Не мисля да хвърляме прах в очите, както нашите опоненти, с такива недоказани твърдения от рода на “една жена каза”. Всичко, за което ще сигнализираме и пред обществеността, и пред Прокуратурата ще бъде базирано на факти.“ – обобщи Ивайло Константинов, без да уточнява за кои бизнес групировки става въпрос.

4Власт- Информационна агенция

 

 

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


4 COMMENTS

  1. Константинов да не се прави на улав,а да каже как Ръмпата стана управител и собственик на фирма на жена му на Константинов….и като по документи не се води никакъв в Юнион Ивкони,защо говори от името на фирмата????

  2. А ти кога ще се извиниш дето направи и поддържа 12 години един бараковски шивач за кмет на родната ти Дупница дето уж много обичаш?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here