Д-р Панчо Панайотов: В областната кюстендилска спешна помощ се крадат медикаменти, д-р Рапатинска е шеф!

Панчо Панайотов
Това, което ще прочетете е отвратително. Някои от вас ще се хванат за главите невярващи, други ще бъдат разгневени.
Аз имам силно обосновано съмнение, че в областната кюстендилска спешна помощ се крадат медикаменти. И това става, чрез фалшифициране на документи, фалшифициране на прегледи, диагнози. Това е медицинско мракобесие.
Преди 11 години, станал пенсионер, започнах работа в спешен център гр. Рила. Да започна там( имах богат избор от възможности), ме подтикна тогавашния шеф на областната здравна каса д-р Матей Попниколов ( лека му пръст, носеше добра душа), както и тогавашния шеф на областната спешна помощ( трябват ни лекари, а ти си със специалност, ще ти дадем най- високата заплата).
Още първия месец, установих, ( хванати на местопрестъплението)че се фалшифицират документи. Реагирах остро, веднага. ( Бяха използвали името ми).
Тогавашния шеф, лекар със здравия разум на добрия лекар, веднага разпореди за по прецизна работа и изписване на медикаментите. Нещата се успокоиха.
От 2-3 години има нов шеф. Казва се д-р Рапатинска.
От една година забелязвам, че отново се фалшифицират медицински документи, прегледи, използвани медикаменти. Казах и няколко пъти. Казах и, че това е много лошо за пациентите, казах и, че това е недопустимо. А тя горката, влиза и през едното ухо, излиза през другото.
Само два фрапиращи, конкретни случая.
Поставена диагноза- ретенция урине. Направено две ампули фурантрил. Ако има лекари четящи това да коментират( ако желаят)
Това добра медицинска практика ли е.
Това опит за убийство ли е
Това очевидна кражба на медикаменти ли е.
Втория случай.
Неясна диагноза, неясен статус, изследвания- кръвна захар- 12 ммол/ л; кръвно 150/90; кислород- 96.
Направени около 20 ампули, включително и
Две ампули 25% глюкоза?, направени две ампули 40% глюкоза?, направен 120 мг урбазон? и още много други глупости.
Това медицинска практика ли е.
Това опит за убийство ли е.
Това кражба на лекарства ли е.
И тази директорка закриля всичко това.
Преди два месеца имаше работна среща в центъра в Рила. Казах и в очите пред другите, че се краде.
Тя горката подскочи на стола и каза- “ не се краде“. И Малко по- късно, каза следното. ( Дръжте се да не паднете).
– “ по- добре е, да не направите медикаментите, но да ги изпишете, отколкото да ги направите, но да не ги изпишете“. Чувате ли. Чувате ли, какво съветва
За нея не е важно здравето на пациента, за нея не е важно добросъвестната лекарска работа, за нея най- важното е да изписваш медикаменти, дори и да не си ги направил. Мракобесие. Менгеле ряпа да яде.
В тази схема, участват двама трима в Кюстендил и двама трима в Рила. В тази схема не участва мнозинството.
Аз знам, че Наска( много оправна сестра), не краде, същото знам и за Мирка и за Елица и за Вяра и за Македонка. Знам,че д-р Пандев не си и помисля да фалшифицира, за да угоди на крадлите. Аз също.
Това го написах за вас.
Ако проявите интерес( а мисля, че трябва), ще напиша и за други антимедицински нареждания, на тази нова директорка. Ако това не ви интересува няма да пиша. Няма да занимавам нито МЗ, нито прокурори. Ако имат желание, да установят това, което пиша истина ли е, могат лесно да го направят.
В момента България се управлява от около 10 партии.( Не броя опозицията). И всички се кълнат в Европа, Шенген, и демокрацията. Крещят, кой е по, по европеец и демократ. А под носа им медицинско мракобесие от средновековието.
Написах го за вас. Да знаете. Лайквайте, коментирайте, споделяйте. Като свободни хора. Свободата ви, себеуважението ви е на една ръка разстояние. Трябва да ги вземете в ръцете си. Иначе ще пълзите като насекомо, а мръсниците ще ви мачкат с ботуши.
Бъдете здрави.
д-р Панчо Панайотов, бивш кмет на Дупница

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here