Българският боксов елит отново в Перник след 30 г пауза, в зала „Б. Гюдеров“ кметът награди легенди на пернишкия бокс

След почти 30 годишно прекъсване Перник отново е домакин на кръг от Държавното лично отборно първенство по бокс за мъже и жени. Надпреварата бе открита днес в зала „Борис Гюдеров“, а в четири поредни дни 150 състезатели от 70 клуба от цялата страна ще излязат на ринга в Перник.
„С това първенство закриваме боксовата година в България. Тук са всички национали, с нас са и много от легендите на пернишкия бокс. Очакваме страхотна спортна атмосфера и пожелавам успех на всички състезатели“, каза домакинът и треньор на спортен клуб по бокс „Миньор“ Перник Емил Георгиев.
„Поздравявам организаторите на първенството, че върнаха този традиционен за Перник спорт в града ни. След толкова много години отново сме домакини на такова голямо състезание в бокса, а вече имаме и перничанка шампион при жените в лицето на Далия Райчева. Още малко ни остава да приведем залата във вида, в който всички искаме да бъде, за да домакинства още по-големи събития, които да се утвърдят в спортния ни календар“, каза кметът на община Перник Станислав Владимиров.
Той поздрави всички участници и им пожела много спортни успехи. След откриването на турнира Владимиров връчи почетни плакети на легенди на пернишкия бокс, сред които Йордан Казачки – основател на клуб „Миньор“, Веселин Пашалиев, Тодор Занданов, Георги Джунджаров, Иван Димитров, Валентин Лазаров, Валентин Киров, Валентин Станоев, Герасим Герасимов, доц. Евтим Лефтеров, Ивайло Боянов и Манол Йорданов.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here