Йордан Ангелов: Осигуряване на сигурността в населените места е наш постоянен приоритет! Престъпността е драстично намаляла в община Костенец!

„Осигуряване на сигурността в населените места е наш постоянен приоритет“, заяви кметът на община КостенецЙордан Ангелов, при откриване на съвместна среща между кметовете на кметства и представителите на Районно управление на МВР – Костенец.
Днес в общинска администрация Костенец присъстваха Йордан Тодоров – началник група “Криминална” и Стефан Трендафилов – началник на охранителната полиция в РУ Костенец, с които се обсъдиха важни и наболели въпроси, засягащи сигурността на жителите на общината.
Срещата се оказа и своеобразна равносметка между представителите на община Костенец – и Районно управление Костенец, в която се констатира, че благодарение на поставените камери за видеонаблюдение във всички точки на общината престъпността е драстично намаляла.
Друга добра статистика е, че се наблюдава осезаем спад на емигрантската вълна, с която служителите на реда бяха принудени да се борят през изминалите месеци.
Представителите на РУ Костенец заявиха своята готовност да съдействат на гражданите по всички въпроси, свързани с тяхната сигурност, и призоваха за активно взаимодействие и изявена гражданска позиция. В изявлението си органите на реда изтъкнаха, че главен приоритет за тях е борбата с наркотиците и предотвратяване разпространението на забранени субстанции сред учениците. В тази връзка са предвидени регулярни срещи с директорите на учебните заведения в общината.
В края на днешната визита си обещахме да продължим да работим все така добре съвместно, за да бъдем в услуга на жителите на община Костенец!Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here