Кметът: ОП „Чистота“ разчиства снега в Кюстендил, имаме 19 машини, ще купим 2 ATV-та за тротоарите

Целият екип на общинска фирма „Чистота“ се е включил по почистването на снега в Кюстендил, информира на пресконференция днес кметът Огнян Атанасов, който даде отчет за обстановката в общината след обилния снеговалеж. Атанасов информира, че на 5 декември ще бъде подписан договор с фирма за зимното поддържане на пътищата през този сезон. „Четвъртокласната пътна мрежа ще се почиства по договор, сключен с фирма. Процедурата е била обявена от предходния кметски екип, но е била прекратена. След това беше възобновена, миналата седмица се отвориха документите, така че сключен договор ще има на 5 декември. Към момента не е имало проблем, тъй като местни фирми съдействаха“, увери инж. Атанасов, който коментира, че ОП „Чистота“ разполага с 19 машини, от тях 8 снегорина, 5 пясъкоразпръсквача, 4 комбинирани машини, 4 багера, 1 колесен тратктор. На склад са струпани 50 тона и пясък 162 тона. Шофьорите са 23-ма, а с ръчно опесъчаване са ангажирани 8 души. „Имаме готовност да посрещнем зимата. Днес на оперативката дискутирахме с управителя на ОП “Чистота“ да бъдат закупени 2 или 3 ATV-та, на които да се монтира малко гребло и да се хващат тротоарите, които не са ангажимент за поддръжка на собствениците на обекти пред тях.“, каза още кметът на Кюстендил.
Към момента в общината няма бедстващи хора. Проблеми с ел. захранването има в части от селата Бобешино, Коприва, Церовица, Гурбановци, Долно село, Лелинци, Ново село, Савойски, Сажденик, Цървена ябълка, Цървен дол, махала Цървенджийска в село Гюешево, Лелинци и Кутугерци.
46 жители на село Слокощица към момента нямат ток. „Работи се своевременно от екипите на ЕРМ Запад за справяне с кризата. Оказваме необходимото съдействие, където е необходимо с техника. Без електричество са предимно планинските села, които са по-високо. Имаме готовност да стигнем до всеки.“, каза Атанасов, като благодари на горското, които са дали заявка, че може да помогнат с техника при нужда.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here