Жекато в Дупница настръхна срещу Ц. Видински: Не искаме панели за ток до блоковете, закани се: Ако искам, свинарник ще направя

Цветан Видински

Проект на боса на „Марек“ Цветан Видински изправи на нокти най- големия жилищен квартал в Дупница. Хората са на бойна нога срещу намеренията на бизнесмена да прави фотоволтаичен парк край блокове в квартала.
„Казахме му, че не искаме панелите до домовете си, той ни се сопна: „Ако искам, свинарник ще направя.“, каза за „4Власт“ председателят на сдружението на собствениците на бл. 87 и 88 Красимир Вучков. Той информира, че е в ход подписка срещу проекта, до момента са се подписали около 150 човека.
„Цветан Видински се появи с тежка техника в зелените площи межди блокове 88, 87 и 90. Това са крайните блокове около бившия обувен завод. Питахме го какво ще прави, а той най- арогантно ни говори.“, негодува Вучков и добави: „За броени часове събрахме над 150 подписа. Целият квартал е с нас, внесли сме подписката при председателя на Общински съвет Костадин Костадинов и ДНСК. Няма да позволим слънчеви панели до домовете ни да творят земята и нас самите. Тези съоръжения повишават температурата в определен радиус и влияят върху здравето на хората.“, коментира Вучков.
Припомняме, че Видински има бизнес в квартала, той сключи изгодна сделка с общината преди няколко години. Успя да купи срещу 40 000 лв. заведението до стадиона в жк „Бистрица“, в съседство има фотоволтаици.

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here