Кметът на Дупница: Палатово е без вода от събота, екскметският наместник е пипал съоръженията, полицията проверява

От събота без вода е дупнишкото село Палатово, като ситуацията там се проверява от полицията, информира кметът на община Дупница Първан Дангов на пресконференция във връзка с усложнената ситуация заради обилния сняг.

След пресконференцията кметът събра на заседание сформираният кризисен щаб.

„Имаме големи съмнения за умишлени действия от страна на предишния кметски наместник Христо Костадинов, заради които е спряна водата на цялото село. Направихме наша вътрешна проверка, тя показа, че са пипани съоръженията за водоснабдяване на Палатово. Извикахме полиция, ако се установи, че кметският наместник и други хора са пипали, ще се предприемат действия. Няма да допуснем хората да става заложници на чужди интереси.“, каза Дангов.
Той уточни, че през уикенда са били получени над 90 сигнала, свързани с нарушено водоснабдяване, паднали клони на дървета, нарушено ел. захранване.
Без ток са били селата Червен брег, Яхиново, Крайници, Палатово Джерман Грамаде, частично в Дупница. Към момента на тъмно е само село Тополница, като там няма и вода, защото не работят помпите. Нормално работят всички училища и детски градини. Не работи единствено детската в Червен брег заради липсата на ток, също и една група във филиала в „Хо Ши Мин“ в Дупница.
Вчера към 16 часа е получил сигнал от Тополница за кола, паднала в дере. Автомобилът е бил вдигнат, за щастия шофьорът, който е от София, не е пострадал. Кметът обяви, че е много благодарен за оказаното съдействие от пожарната, полицията и Електрохолд. „Благодаря на директора на пожарната Атанас Атанасов, на полицията Васил Йоцов за доброто взаимодействие за стабилизиране на обстановката. Вчера положението беше критично, но не позволихме да е бедствено. В момента екипи отстраняват паднали клони от дървета. В постоянна връзка съм с Борислав Стойов от „Електрохолд“, с който координирахме своевременното отстраняване на авариите.
Извинявам се на всички, които са били без ток. Последната авария в „Ценеви“ беше отстранена късно снощи. На терен вчера бяха около 28 човека от временната заетост. Отчитам като грешка, че не проведохме предварителен разговор във връзка с очаквания снеговалеж, в началото работихме малко хаотично, но се стиковахме.“, каза Дангов и остро критикува служителите в отдел „Екология“: „Дърветата не са окастрени, което в комбинация с неопадалите листа утежни много ситуацията. Клоните натежаха, паднаха и скъсаха много кабели, което доведе до аварии. Въпросният отдел ще обходят целия град и селата и да се предложи спешно кастрене на дърветата, за да нямаме такива аварии.“ Стана ясно, че служителите в отдела са 8 души.

 

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here