Всички села в Радомир вече са проходими, утре чакат тока в Байкалско, Углярци и Драгомирово

Нормализирана е ситуацията след обилния сняг в радомирските села Прибой, Бобораци, Поцърненци и Извор, информираха от община Радомир. ситуацията се нормализира. Всички села са проходими и основната пътна мрежа е разчистена. Очаква се и водоподаването да бъде възстановено, помпените станции вече работят нормално.
Екипи на пожарната са отстранили падналите дървета по пътя от с. Жедна към Бобов дол и Кондофрей – Чуковец, пътищата вече са проходими.
Към настоящия момент аварийни групи продължават да работят за възстановяване на електроподаването на населените места. Байкалско, Углярци и Драгомирово все още остават без ток, очаква се електроподаването да бъде възстановено в утрешния ден. Екипите не спират да работят. Кметът Кирил Стоев информира, че е в постоянна връзка с кметовете по места и са осигурени печки на дърва за домакинствата, които се отопляват на ток. Добрана новина е, че няма бедстващи хора.
Както съобщихме по- рано днес, в общината беше сформиран
кризисен щаб, тъй като населените места се оказаха без ток след близо 12 часа интензивен снеговалеж в Радомир и повече от 30 см снежна покривка. Проблем се появи и с водоснабдяването, като без вода днес се оказаха Пчелински квартал, кв. Върба, кв. 121, Гарата и Автогарата, с. Борнарево, с. Николаево.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here