12 часа община Радомир без ток, К. Стоев: Главните довеждащи далекопроводи са прекъснати!

Жители на Радомир са без ток и вода от 12 часа, сигнализират читатели на 4ВЛАСТ- Информационна агенция.

„Това, което знам е, че имаме главни довеждащи далекопроводи, които са прекъснати. В момента аварийните екипи проверяват на място по-малки далекопроводи, които са прекъснати. Те минават през пресечени местности и са труднодостъпни“, каза кметът на Радомир Кирил Стоев.

Той подчерта, че това е причината за нарушеното електроснабдяване в голяма част от селата и града.

„Фирмата, която почиства Радомир е с техника, което е по договор. Пет машини почистват града, за селата има отделна фирма, която ги почиства“, добави Стоев.

„Има жена, която е заседнала в преспи, заедно с възрастен родител – баща ѝ. Изпратил съм камион, за да почисти. Това е в село Червена могила. Аз пътувам към Байкал. От сутринта обикалям селата“, каза той.

В Прибой, Бобораци, Поцърненци и Извор ситуацията се нормализира. Всички села са проходими и основната пътна мрежа е разчистена. Очаква се и водоподаването да бъде възстановено, помнените станции вече работят нормално.
Екипи на РСПБЗН – Радомир са отстранили падналите дървета по пътя от с. Жедна към Бобов дол и Кондофрей – Чуковец, пътищата вече са проходими.
Към настоящия момент аварийни групи продължават да работят за възстановяване на електроподаването на населените места. Байкалско, Углярци и Драгомирово все още остават без ток, очаква се електроподаването да бъде възстановено в утрешния ден. Екипите не спират да работят. В постоянна връзка съм с кметовете по места и са осигурени печки на дърва за домакинствата, които се отопляват на ток. Няма бедстващи хора.

 

 

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here