Кметът Джоргов лично координира чистенето на снега в Самоковско: Няма села без ток, от АПИ помагат за почистване на пътя към София

Кметът на Самоков Ангел Джоргов лично координира и контролира работата по снегопочистването в общината.
„Електрозахранването на всички села в общината е възстановено. Служителите на „Електрохолд“ продължават работа на 3 места в курорта Боровец и вилните зони около язовир „Искър“, информира градоначалникът.
Екипите на снегопочистващата фирма са работили цяла нощ работиха и продължават да работят, за да осигурят придвижването в Самоков в зимни условия. Джоргов е получил уверение от АПИ, че е изпратена допълнителна техника, която да подпомогне снегопочистващата фирма, която поддържа пътя към София.
Проблеми с ел. захранването е имало в селата Маджаре, Мала Църква, Бели Искър и Говедарци. Осигурява се и проходимостта на алтернативния път към курорта Боровец през Бели Искър.
“Нашата основна цел в момента е да осигурим безопасен достъп до селата и улиците в града. Местата, които са жизненоважни за гражданите и транспорта, са приоритетна задача за нас. Работим, за да поддържаме трафика в добро състояние и да осигурим нормалното функциониране на Общината.
Искаме да благодарим и на всички граждани, които се стараят да почистят пред своите имоти и да помагат на съседите си. Това е изключително ценно и оказва съдействие на нашите екипи“, обобщи
кметът Джоргов.

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


3 COMMENTS

  1. В Шипочане нямаше ток близо 20 часа, в 18.00ч вчера все още нямаше! Та информацията на кмета ясно не е много актуална!

  2. Тоя шегува ли се? Толкова лошо състояние на улиците в Самоков не е било от десет години. По 10 см дупки в леда, защото са хвърлили лугата чак, когато е замръзнало.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here