Кметът Кирил Стоев свика кризисния щаб във връзка със зимната ситуация в община Радомир! От първостепенна важност е възстановяване на електрозахранването по населените места

Кметът Кирил Стоев свика заседание на кризисния щаб. „От първостепенна важност е възстановяване на електрозахранването по населените места в община Радомир. В постоянна комуникация съм с кметовете на населените места и всички аварийни екипи, които работят за отстраняване на проблемите.“, каза градоначалника.
След близо 12 часа интензивен снеговалеж в Радомир и повече от 30 см снежна покривка с тежък мокър сняг, се прави всичко необходимо, за да осигури проходимостта в града и населените места в общината. Към този час аварийните екипи работят за отстраняване на проблемите с водоподаването и електроподаването. Продължава работа за почистване на снега, пътищата са проходими при зимни условия, отстраняват се паднали дървета.
„Призовавам всички граждани да бъдат внимателни при излизане навън заради силния вятър, а собствениците на жилищни имоти и търговски обекти да почистват съвестно тротоарите пред тях.“, допълни Стоев.
Снегопочистващите машини са обработили трасетата на основните улици, продължава работа в кварталите и махалите.
Възстановено е електроподаването на Долни Раковец, Дрен, Стефаново, Кондофрей, Чуковец, Гълъбник,
Извор, Бобораци, Долна Диканя, Горна Диканя, Поцърненци, Николаево, Червена могила и Друган. Работи се по отстраняване на авариите в останалите населени места и поетапното им пускане.
По информация на ВиК, към този час все още няма вода в Пчелински квартал, кв. Върба, кв. 121, Гарата и Автогарата, с. Борнарево, с. Николаево. Към 10:30ч. е възобновена работата на помпената станция и се изчаква да се възстанови нивото на резервоара, за да бъде възобновено водоподаването. Има авария на довеждащия водопровод от Друган, екипите пътуват към мястото.
По информация на РСПБЗН – Радомир, до момента са получени 6 сигнала за паднали дървета, всички са отстранени и обработени. Няма сигнали за бедстващи хора.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here