А. Джоргов на бизнес форум в Софийско: Пътят за развитие е ремонтът на трасето за София и магистрала „Рила“

„Цел № 1 на първо време е всички започнати проекти с европейско и друго финансиране да бъда доведени до успешен край и успешен старт на зимния сезон в Боровец и Мальовица. Надяваме се да се случи ремонтът на пътя София- Самоков- Костенец, за което в бюджета за 2024 г. са заложени 190 млн. Имаме уверение от регионалния министър Андрей Цеков, че ще се обяви обществена поръчка. Залагаме надежди и на бъдещата магистрала „Рила“, която е „най-големият и визионерски проект за Софийска област, защото ще осигури транспортна свързаност между други три основни магистрали – от магистрала „Струма“ през „Тракия“ до „Хемус“.
Това заяви кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов, който участва в срещата на бизнеса с местната власт за София-област. Във форума взеха участие още областният управител на Софийска област Юлиян Леков, кметът на Ботевград Иван Гавалюгов и зам.-кметът на Костинброд Александър Ненов.
Самоковският градоначалник коментира, че проектът за магистрала „Рила“, с трасе от около 100 км, датира от над 15 години. „Сега, по данни на министъра, в бюджета за 2024 г. са предвидени актуализация на идейните проекти, потвърждаване на трасето, извършването на геоложки проучвания и изготвянето на ПУП, които да поставят началото на дейности по изграждането на тази магистрала. Дай, Боже, тези проекти да се случат! И пътят от София до Самоков, и магистрала „Рила“ са много важни за нашата община.“, каза Джоргов.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here