Зам.- кметът на Разлог Зайков поиска на среща в парламента ревизия на ролята на водната асоциация 

Ревизия на ролята на водната асоциация поиска зам.- кметът на Разлог на среща с председателя на комисията по туризъм към 49-тото Народно събрание Ертен Енисова. Христо Зайков, заедно с народни представители, областните управители на област Благоевград и София, кмета на община Банско, представители на министерства, браншови организации и концесионери, обсъди въпроси, касаещи предизвикателствата пред новия зимен туристически сезон.
Зам.-кметът насочи вниманието на комисията към състоянието на амортизираната ВиК – инфраструктура, определените цени на водата, както и необходимостта от преразглеждане на ролята на ВиК Асоциациите. С проблемите в сектора се ангажира пряко областният управител на Благоевград Мария Димова. Тя даде заявка да се проведе обща среща с представители на всички общински администрации от областта.
Зайков поиска и предприемане на спешни мерки от страна на държавата за ограничаване възможностите за получаване на обезщетения по т.нар. „френска борса“. Тази практика, касае хора, намерили за кратко работа в чужбина, след което се връщат в страната и вземат огромни обезщетения. Зам.- кметът на Разлог подчерта, че това е сериозен проблем пред работодателите и противоречи на приетата политика от страна на правителството за „изсветляване“ на доходите в туристическия бранш.
По време на срещата Зайков представи и идеята – общините Разлог и Банско да се свържат с велоалеи, като същевременно прикани народните представители да предприемат действия в насока осигуряване на възможности за дотиране от държавата на екологично чист автобусен транспорт. От своя страна част от народните представители заявиха, че ще положат усилия предложенията да намерят място в държавната политика в сектора.
Повдигната беше и темата с честото прекъсване на електрозахранването на територията на община Разлог. Поискано бе съдействие от комисията за предприемане на действия от електроразпределителното дружество за подобряване инфраструктурата и обслужващите мощности.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here