Хитовият мюзикъл „Зайченцето бяло“ на сцената на Парада на детската забавна песен в Костинброд, входът е свободен

Хитовият мюзикъл на Държавния музикален театър „Зайченцето бяло“ ще бъде показан в Костинброд на 9 декември. Това ще бъде специален комплимент от страна на община Костинброд за всички деца във връзка с Парада на детската забавна песен- 2023 г. Спектакълът ще бъде от 19 часа, а входът е свободен.
Самият Парад на детската забавна песен ще се проведе на 9 декември от 16:00 часа, когато стартира конкурсната програма.
„Зайченцето бярло“ е най-новият изцяло български детски мюзикъл, специално създаден за трупата на Музикалния театър, е вдъхновен от едноименната популярна песничка „Зайченцето бяло“. Написана през 1946 г. от Леда Милева и Петър Ступел, тази най-нежна, и същевременно драматична и любовна по съдържание песен, се превръща в любима творба за поколения български деца и техните родители.
Мюзикълът „Зайченцето бяло“ е съвременно детско произведение от най-висока музикална и драматургична класа, създаден от композитора Румен Бояджиев-син и либретиста Венелин Методиев. Като реверанс към авторите на обичаната песен „Зайченцето бяло“ в спектакъла са включени не само перипетиите на познатите ни горски обитателите, но и на нейните създатели – Леда Милева и Петър Ступел, превърнати в симпатични персонажи.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here