Брачните двойки получиха медали с надпис „50 години управление и 50 години търпение“ в меката на любовните гнезда – Слатино!

В Деня на християнското семейство Мария и Сашо Александрови отпразнуваха своята 50-годишнина от сватбата сред приятели, роднини и съседи в родното си село Слатино. Семейството има син и дъщеря и четири внучета. За 2023 г. в селото общо четири двойки имаха повод да празнуват златни сватби – Тотка и Любен Попови, Йорданка и Митко Горанови, Ангелина и Иван Николови, Мария и Сашо Александрови. Само сем. Александрови присъстваха на официалното тържество, а подаръците на другите съпружески двойки, които бяха предпочели да посрещат гости по домовете си, бяха предадени от кметицата на Слатино Екатерина Андонова.

В празненството за Деня на християнското семейство се включиха и бившата слатинска кметица Сашка Тренева, както и певицата и многодетна майка Гинка Николова. Музикантите от Благоевград Иво и Лили пяха на живо и изпълняваха всички български музикални хитове от 50-те години.
Инициативата за отбелязване на златните сватби бе на председателката на пенсионеркия клуб в Слатино Атанаска Панова, подкрепена и от кметството в лицето на кметицата Екатерина Андонова. За всички имаше скара, домашни сладки и баници, а присъстващите опитаха за пръв път и белите, и червени вина на Слатино от новата реколта /на снимките/.

Златните младоженци бяха изненадани с подаръци и поздравителни картички с медали, на които с подобаващо чувство за хумор бе написано „50 години управление и 50 години търпение“.

 

Дени Милева

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here