На връх 21.11.! Отец Г. Граховски падна на колене в детска градина на Кочериново, подариха му малка къщичка!

Тържество в деня на християнското семейство и младеж с местния свещеник в детската градина “Ален Мак” в Кочериново трогна стотици сърца

На 21 ноември 2023 г. в деня на християнското семейство и младеж имаше тържества по повод празника в детската градина “Ален мак” в гр.Кочериново и в нейния филиал в с.Бараково. На събитията беше поканен местния свещеник, отец Георги Граховски, който разказа на децата за празника и обърна внимание на някои важни християнски добродетели, свързани с празника.

Димитринка Граховска /с червената пола/, семейна приятелка и отец Георги Граховски.

Подготвителната група “Мики Маус” от детската градина в Кочериново подари на отеца малка къщичка, която е направена от малчуганите. Те вече познават свещеника, тъй като той и съпругата му Димитринка Граховска преподават религия-православие на подготвителните групи в детските градини в гр.Кочериново, с.Бараково и гр.Бобошево, както и в основното училище “Св.св. Кирил и Методий” в гр.Бобошево.

„Къщичката е много ценна, защото семейство Граховски нямат своя на територията на община Кочериново, живеят в къща под наем чак в Сапарева баня и търсят начин да се настанят в жилище на Кочериново, било под наем или да закупят. Малчоганите, сякаш знаят за проблема и са сигурни, че Господ ще промисли и за истински дом. Символът среща своя образ в Библията винаги.“ – бяха коментарите на светлия празник в Кочериново.

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here