На заседание в Боровец от ОПУ обещаха ремонт на пътя Самоков – София и на трасето до Ихтиман 

Уверение, че още от 2024 г. ще започне поетапно основен ремонт на пътя Самоков- София е получил кметът на Самоков Ангел Джоргов. На заседание на Областния щаб за защита при бедствия и работа в зимни условия в Боровец градоначалникът информира, че в първите си работни дни е водил разговори по темата за състоянието на натовареното трасе. Също така кметът бил уверен, че предстои избор на изпълнител за ремонт на пътя до Ихтиман, който също е много важен като връзка с АМ „Тракия”. На форума в курорта хотелиери поставиха ребром въпроса пред директора на ОПУ инж. Румен Сачански за пътя до София. Той докладва, че ще се проведе процедура за възлагане на инженеринг, като това включва проектиране и ремонт на пътя, който обхваща цялото трасе от София до Костенец, но ще се изпълнява при наличие на средства.
А иначе на заседанието, свикано от областния управител на Софийска област Юлиян Леков във връзка с подготовката на курорта Боровец за зимния сезон взеха участие представителите на областни структури на експлоатационните дружества, АПИ, МВР, БАБХ, РИОСВ и РЗИ.
„Надявам се, че всички отговорни институции, които присъстваме днес тук, ще направим добра организация, за да обезпечим туристическия сезон” – зави в началото на срещата инж. Джоргов.
На срещата бе коментирана и възможността за ограничаване движението на ТИР-овете в най-натоварения период от седмицата петък-неделя. Красимир Соколов от ОД на МВР също отчете готовността на охранителна и пътна полиция за обезпечаване сигурността на курорта и трафика, особено по пътя Самоков-София в натоварените дни. Целта е да се намали до минимум ПТП. Предвиден е достатъчен брой полицаи за охрана на курорта и гарантиране сигурността на туристите, което влияе пряко и върху имиджа на Боровец. Представителят на енергоразпределителното дружества подчерта, че вече е извършена профилактика на системите. От ВиК обявиха, че имат готовност за новия сезон. Инж. Джоргов се обърна към представителя на дружеството, че иска отделна среща, на която да обсъдят възстановяването на улици. От ВиК поеха ангажимент да възстановят след всички аварии в курорта, преди началото на зимния сезон. От БЧК също заявиха готовността си с подготвени екипи за реакция при извънредни обстоятелства. От районната служба на пожарната в Боровец също заявиха, че имат готовност, както и уверението, че могат да разчитат на силите от Самоков и Костенец. Представителите на Българска агенция по безопасност на храните и на РЗИ ще имат засилен контрол през сезона. От страна на хотелиерите бяха направени предложения и препоръки, свързани със сметоизвозването в курорта, чистотата и състоянието на търговските обекти в т.нар. „Златен триъгълник.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here