Кр. Герчев: Финансов шок, в размер на над 100 хиляди лева, удари празничния календар на Община Разлог

Красимир Герчев

При гласуван бюджет от 450 000 лева, към края на месец октомври, културният календар е в преразход от 118 762 лева

Справка за проведени културни събития показва изразходване на средства, в размер на 568 762 лева, като почти 130 хиляди от тях са за концертите на чуждестранни изпълнители, проведени през месец октомври на стадион “Септември”.
“Всички тези цифри показват – несъобразено и непланирано използване на средства от празничния календар на Община Разлог. Цялостната ситуация поставя под риск организирането и провеждането на дългоочаквани събития от всички жители и гости на общината, през настоящия месец и месец декември, a именно:
тържествено запалване на коледните светлини,
Церемония по награждаване “Спортист на годината” 2023,
“Дядо Коледа по домовете”,
“Писма до Дядо Коледа”, коледни работилнички и творчески конкурси, концерти и редица други празнични събития, включително и “Старчевата”!
Оставям жителите на община Разлог сами да преценят, дали управленските действия през изминалите месеци са били оправдани и постигнали желания резултат?!” – обяви кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев.
За да пребъдат традициите, пазени от векове, инж. Красимир Герчев ще внесе докладна до Общински съвет – Разлог, за вземане на решение за финансово обезпечаване на културния календар.
снимки: архив Община РазлогВижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here