Бизнес дама брои 5275 лв. за 444 кв.м общинска земя на Бинека, 30% от сумата отива за Баланово

Питаме се дали бизнесменът няма да поиска и от ОбС да гледа докладната за ПУП-а му на закрито, за да не се знае?

5275 лв. ще трябва да брои на община Дупница бизнес дамата  Наташа Димитрова, за да откупи общинската част от свой имот край село Баланово. Общинският съвет трябва да одобри продажбата, от докладната става ясно, че 444 кв. м от имота с площ 15 126 кв. са общински. По силата на нотариален акт от април 2022 г. собственик на останала част е фирма „И ЕНД А“ с управител Наташа Димитрова, която е дала заявка, че желае прекратяване на съсобствеността.
Изготвената пазарна оценка на общинската част е 5 275 лв. при данъчна оценка на парчето земя 23,30 лв. Иска се разрешението на съветниците то да бъде включено в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти, да се одобри предложената цена и кметът да подпише договора за продажбата. Докладната записка регламентира също, че 30% от постъпленията ще се използват за финансиране на текущи ремонт на социалната и техническата инфраструктура на територията на с. Баланово.  
Иначе, Димитрова през пролетта на миналата година получи съгласие от Общинския съвет да изгради в района на Бинека крайпътен обслужващ обект – паркинг, обслужващи сгради и фотоволтаична централа, произвеждаща до 1MWh ток.
9508 лв. пък ще трябва да се бръкне Румен Иванов, за да откупи земята под къщата си в „Каваклия“ в Дупница. Очаква се ОбС да одобри продажбата на урегулирания имот с площ 457 кв. м с данъчна оценка 3615 лв.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here